Zobacz pełną wersję : Problem z gazem
Wojtek_Leczna
10-09-06, 10:56
Witam
Mam problem z gazem w Hondzie Civic 1.3 16V 94r. Samochód na luzie zyskuje obroty prawie 3500, i nieraz gaśnie a na benzynie jest wszystko ok. Co to może być?
Jedz wyregulowac gaz. Sprobuj tez sam. Na wezyku niedaleko gaznika (pod obudowa filtra pow) jest takie pokretlo regulujace dawke gazu. Pobaw sie. Jak nie pomoze to przejedz sie do jakiegos zakladu. Za 20zl Ci to zrobia. Pozdro
Wojtek_Leczna
10-09-06, 11:27
Powiem Ci, że znajomy włożył gąbke zasłaniając filtr powietrza, i na kilka dni pomogło a po tych kilku dniach zrobiło się to samo. Napewno to nic poważnego?
nie wciskaj tam żednej gąbki albo czegoś podobnego bo spiep.... instalacje. Idź do gazownika to sprawa regulacji na 100%
jestes pewien ze to jest wada ustawienia? Ja mam tak samo. Obroty podksakuja do gory i na dul i czasami gasnie. Pojechałem do gazownika, ustawił i super. Ale po jakims miesiacu to samo.
To niech ustawi dobrze jeszcze raz.
Tak wlasnie planuje zrobic. Tylko wpierw wyczyszcze silniczek krokowy bo moze to jednak przez niego sie faka.
A próowałeś wymienić filtr powietrza? Może być już zasyfiony i to czasami bywa powodem kłopotów.