PDA

Zobacz pełną wersję : Wahacz tylny górny-problem

wojti
16-04-10, 20:23
Witam. Niedawno zmieniałem tuleje z tyłu na wahaczu zbieżności i na górnym tylnym. I po tym pojawił się problem. Mianowicie zaczeło mi dopiero stukać z przy tym górnym wahaczu. Ściągnąłem koło i okazało się że mechanik niezbyt fortunnie założył tuleje nową gdyż po prostu wahacz prawy nie był zbyt prosty (najwyraźniej na prasie go pokrzywił). Na szrocie kupiłem dwa wahacze górne z tulejkami w bardzo dobrym stanie i co najważniejsze oryginalnymi. Założyłem go i od tamtej pory mam dziwny objaw. Mianowicie słychać jakieś dziwne dźwięki typu jak by coś się naprężało, ocierało metal o metal czy coś w tym stylu (cały czas). Wcześniej tego nie było. Dodam że wahacz założyłem zgodnie z instrukcjami tzn podniosłem wahacz wzdłużny tak by ten górny został przykręcony bez żadnego naginania i naprężania. Moje pytanie, czy możliwy jest bład przy zakładaniu wahacza zbieżności, i czy on rzutowałby na tym że wydają się takie dźwięki? Na zbieżności którą robiłem przy okazji wyszło że tył nie ma problemu i że jest w porządku. Drugie pytanie czy możliwe jest że wahacze górne są różnych długości w hankach i po prostu sprzedano mi coś nie pasującego do naszej hanki? chociaż kupiłem u gościa który rozbiera tylko 5d więc nie sądze zbytnio ale kto wie....

Pozdrawiam i dizęki za podpowiedzi