PDA

Zobacz pełn± wersję : Krzywy wahacz?

Gorli¶
16-04-10, 14:48
Mam problem. mialem montowc wahacze pod stabilizator i zauwazylem ze jeden jest krzywy?
Czy beda problemy z ustawieniem zbieznosci? Czy to skrzywienie dyskwalifikuje ten wahacz?
Fotki obu wahaczy dla porownania, na krzywym zaznaczone gdzie ma odchyłke:
http://img686.imageshack.us/img686/3448/dsc00630e.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/2223/dsc00631c.jpg

kenny
16-04-10, 15:47
Tak trochę sporo krzywy ten wahacz. Nie lepiej dokupić jeden prosty i przełożyć gumki?

Gorli¶
16-04-10, 19:13
No wlasnie pytam co najlepiej zrobic:/
Kurde ze tez nie zauwazylem wczesniej tego skrzywienia, caly wahacz odmalowany, gumki wlozone, a te wahacze przeciez tez kupilem specjalnie (w eg3 nie mam wahaczy z miejscem na stab). Teraz cala robota na marne.
Czyli kenny sugerujesz wymiane?
A mialem juz weekend zarezerwowany na robote. Chyba ze bym przelozyl ten, a jakby doszedl inny to szybko podmianka.

kenny
16-04-10, 23:33
Je¶li masz w pobliżu jaki¶ szrot z czę¶ciami do japońców to jedĽ i kup co¶ prosty. Nie ma co zakładać krzywulca ;)

Gorli¶
17-04-10, 03:26
Oj tak - szrot z japoncami marzy mi sie od kiedy mam Civa. No nic chyba zloze na tym co mam, bo potem braknie czasu, a jak kupie nowy wahacz to zaloze jak najszybciej i pojade na zieznosc zanim mi opony zetnie.

teg
20-04-10, 22:12
Szrot z japoncami masz w Bydgoszczy na ul. Smolenskiej :) Taki tam moj powiedzmy znajomy, sprowadza duzo Hond z Anglii na czesci, ale glownie 5D. Wysle Ci nr telefonu na PW.

FG3
22-04-10, 14:45
co Wy gadacie? :)

przeciez to normalny wahacz jest

w eg3 takie mialem, kupilem takie same z otworami na staba.. z prostym sie spotkalem tylko 1raz, w eh3.

!markos
22-04-10, 21:39
moze najpierw ponownie przyjrzyj sie zdjeciu, a potem komentuj...

taki wahacz nie powinien wplynac jakos mocno na zbieznosc, natomiast niewatpliwie bardzo szybko wplynie na rozwalenie tulejek, ktore w niego wlozyles. swoja droga za jakis czas i tak sie wygniota lol

Gorli¶
22-04-10, 22:00
FG3 mi chodzi o to ze otwory na tuleje nie sa w jednej plaszczyznie, nie o to ze wahacz jest "giety".
Generanie wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem bedzie poszukanie prostego wahacza.
Co do tulejek to niby poliuretany maja byc takie wytrzymale - !markos nie strasz mnie:P (choc o ile pamietam Tobie kiedys tulejki skunka szybko sie skonczyly?)

Tompro
23-04-10, 09:07
Może troche dla niektórych złe rozwi±zanie, ale weĽ to włóż w imadło i z drugiej strony nałóż jak±¶ rure i wyprostuj. Bez problemu da się to naprostować. Takiego krzywego to nie ma za bardzo sensu zakładać.

LIO
23-04-10, 09:26
nie zakładaj krzywulca
po co dwa razy robote sobie robić
tulejki się łatwo przekłada

co do poliuretanów, to ja mam StrongFlexa (czerwone - te miększe). Jeżdże na nich około roku (auto jeĽdzi, nie stoi w garażu). Samochód prowadzi się bardzo dobrze, geometrie trzyma, organoleptycznie w stanie nienaruszonym.

teg
29-04-10, 17:01
Ja bym prostował jak Tompro radzi, jak się uda jak super, jak pęknie to i tak był do wyrzucenia...

Gorli¶
29-04-10, 19:46
Tak samo pomyslalem - nic do stracenia. I udalo sie wyprostowac. Niby skrzywienie katowo bylo niewielkie, ale bylo widac dokladnie ze jest krzywy. Teraz jest ok i stab z wahaczami juz zamontowane.
Dzieki wszystkim za rady.

teg
03-05-10, 00:53
Extra :)