Zobacz pełn± wersję : Krzywy wahacz?
Mam problem. mialem montowc wahacze pod stabilizator i zauwazylem ze jeden jest krzywy?
Czy beda problemy z ustawieniem zbieznosci? Czy to skrzywienie dyskwalifikuje ten wahacz?
Fotki obu wahaczy dla porownania, na krzywym zaznaczone gdzie ma odchyłke:
http://img686.imageshack.us/img686/3448/dsc00630e.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/2223/dsc00631c.jpg
Tak trochę sporo krzywy ten wahacz. Nie lepiej dokupić jeden prosty i przełożyć gumki?
No wlasnie pytam co najlepiej zrobic:/
Kurde ze tez nie zauwazylem wczesniej tego skrzywienia, caly wahacz odmalowany, gumki wlozone, a te wahacze przeciez tez kupilem specjalnie (w eg3 nie mam wahaczy z miejscem na stab). Teraz cala robota na marne.
Czyli kenny sugerujesz wymiane?
A mialem juz weekend zarezerwowany na robote. Chyba ze bym przelozyl ten, a jakby doszedl inny to szybko podmianka.
Je¶li masz w pobliżu jaki¶ szrot z czę¶ciami do japońców to jedĽ i kup co¶ prosty. Nie ma co zakładać krzywulca ;)
Oj tak - szrot z japoncami marzy mi sie od kiedy mam Civa. No nic chyba zloze na tym co mam, bo potem braknie czasu, a jak kupie nowy wahacz to zaloze jak najszybciej i pojade na zieznosc zanim mi opony zetnie.
Szrot z japoncami masz w Bydgoszczy na ul. Smolenskiej :) Taki tam moj powiedzmy znajomy, sprowadza duzo Hond z Anglii na czesci, ale glownie 5D. Wysle Ci nr telefonu na PW.
co Wy gadacie? :)
przeciez to normalny wahacz jest
w eg3 takie mialem, kupilem takie same z otworami na staba.. z prostym sie spotkalem tylko 1raz, w eh3.
moze najpierw ponownie przyjrzyj sie zdjeciu, a potem komentuj...
taki wahacz nie powinien wplynac jakos mocno na zbieznosc, natomiast niewatpliwie bardzo szybko wplynie na rozwalenie tulejek, ktore w niego wlozyles. swoja droga za jakis czas i tak sie wygniota lol
FG3 mi chodzi o to ze otwory na tuleje nie sa w jednej plaszczyznie, nie o to ze wahacz jest "giety".
Generanie wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem bedzie poszukanie prostego wahacza.
Co do tulejek to niby poliuretany maja byc takie wytrzymale - !markos nie strasz mnie:P (choc o ile pamietam Tobie kiedys tulejki skunka szybko sie skonczyly?)
Może troche dla niektórych złe rozwi±zanie, ale weĽ to włóż w imadło i z drugiej strony nałóż jak±¶ rure i wyprostuj. Bez problemu da się to naprostować. Takiego krzywego to nie ma za bardzo sensu zakładać.
nie zakładaj krzywulca
po co dwa razy robote sobie robić
tulejki się łatwo przekłada
co do poliuretanów, to ja mam StrongFlexa (czerwone - te miększe). Jeżdże na nich około roku (auto jeĽdzi, nie stoi w garażu). Samochód prowadzi się bardzo dobrze, geometrie trzyma, organoleptycznie w stanie nienaruszonym.
Ja bym prostował jak Tompro radzi, jak się uda jak super, jak pęknie to i tak był do wyrzucenia...
Tak samo pomyslalem - nic do stracenia. I udalo sie wyprostowac. Niby skrzywienie katowo bylo niewielkie, ale bylo widac dokladnie ze jest krzywy. Teraz jest ok i stab z wahaczami juz zamontowane.
Dzieki wszystkim za rady.