Zobacz pełną wersję : skrzypienie mcpersona
Jak w temacie, okropnie skrzypi mi guma na mcpersonie w momencie skrętu kierownica, jak temu zapobiec, oczywiscie bez wymiany (narazie brak czasu) - koles zmieniał mi klocki to "gdzies" cos nasmarował i przestalo na jakis czas, teraz znowu powróciło - ktos wie gdzie on to smarował? co najlepsze jest do nasmarowania?
Najlepiej to prosiłbym o zdjecie gdzie co i jak nasmarowac ! Z gory dzieki !
wedlug mnie masz to samo co ja, czyli sworzeń wachacza, kolezka wpuscil mi olej pod gume i przestalo na jakis czas ale znowu wrocilo wiec bede wymienial
ja tez z checia bym to wymienił, ale czasu brak ;/ dlatego chcem zapobiec na krotka chwile.
Tylko gdzie dokladnie jest ten swożeń ? gdzie nasmarowac ? zdjecie moze ?
zdjecia nie mam, jest to sworzen wachacza dolnego zaraz za tarcza hamulcowa, nie wiem jak Ci wytlumaczyc.
http://img215.imageshack.us/img215/6314/imgp7781l.jpg
demonobiker
30-05-10, 01:12
kolego ty masz rozszarpana osłone od przegubu nie wróże mu już byt długiego czasu użytkowania...
lukasz-lukasz
30-05-10, 10:14
nie psikaj niczym tam (chyba że w celu diagnostyki) tylko od razu wymieniaj bo jak Ci się koło urwie podczas jazdy to tylko się modlić żeby przy prędkości parkingowej
a tak na marginesie to civic 5 gen nie ma mcpersonow chyba ze sie myle to prosze poprawic. Jesli chodzi i koncowke dolna to mozna poruszac kolem jak auto jest podniesione jesli bedzie luz to bedzie widac i czuc
Masz racje. W Vgenie, ani w VI genie ani w IVgenie Mcphersonow nie ma. Ale ludziom ciezko to zrozumiec. Jak jest sprezyna i amortyzator to musi byc "makperson":rolleyes:
Ba, co więcej - kolumny McPhersona nie ma wiele aut, które się o to posądza - najczęściej mają, jakby to nazwać, a'la McPherson - jakieś drobne zmiany, żeby się bodajże Ford o swój patent nie upomniał :)
u mnie ponoć skrzypi jakis odbojnik na mcpersonie i tez nie wiem jak to ogarnac