Zobacz pełną wersję : uklad wydechowy a dym..?
krzysiek civic
15-04-10, 16:38
Witam
ostatnio załozylem u siebie tłumik koncowy apexi n1 ten z allegro do tego mam kolektor 4-2-1 kata wyrzucilem dalem zamiast niego tłumik przelotowy w obudowie kata z AWG... wymienilem koncowe orurowanie od kata do koncowego bo byly male dziurki itd..i teraz zauwazylem ze jak jade i neico rpzycisne to troche dymi z tylu kumple jadacy za mna tez to mowia... co to moze byc?? wina tego ze nie ma katalizatora?? bo oleju nie ubywa...
Jak ja zakładałem kolektor nowy to od razu mi powiedzieli że na początku będzie dymić bo się ten cały syf musi ze środka wypalić.
czeka Ciebie jakieś 200km i najlepiej porządnie wszystko wygrzać, same rury mają w sobie w środku olej
krzysiek civic
15-04-10, 19:36
hm z tym ze kolektor zmienialme juz wczesniej troche..ale czytalem ze same wstawienie nowych rur to potrzeba czasu zeby sie wszystko powypalalo..prawda to?
Prada. Jakoś te elementy muszą być zabezpieczone gdy leża bez czynnie w magazynach. Na pewno Ci oleju nie ubywa ?!
Kucnij za samochodem niech kumpel naciśnie kilka razy pedał gazu i na pewno poczujesz zapaszek spalonego oleju ew. słodkawy zapach paliwka :D
krzysiek civic
15-04-10, 20:19
oileju troszke ubywa.. z tym ze obserwowalem ciagle to..i po zalozeniu nowych rur..widac roznice w dymie..jest go wiecej..dlatego sie pytam..
kata wyrzucilem dalem zamiast niego tłumik przelotowy w obudowie kata z AWG...
brak=wiecej dymu :D
i teraz zauwazylem ze jak jade i neico rpzycisne to troche dymi z tylu kumple jadacy za mna tez to mowia... co to moze byc??
na czarno ? sra olejem :D
na siwo/bialo? brak kata
a jak smierdzi farba&frytkami :D to sie wypala.
A mi się zawsze wydawało że jak na siwo dymi to olej żre na potęgę...
KOWAL ziom
19-04-10, 22:47
to prawda.. u mnie zanim wymieniłem silnik, to jak szło powyżej 5k rpm to sam widziałem w lusterku chumrę dymu jaką zostawiałem, a silnik hmmm... spożywał olej w bardzo dużych ilościach