Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uklad wydechowy a dym..?

krzysiek civic
15-04-10, 16:38
Witam
ostatnio załozylem u siebie tłumik koncowy apexi n1 ten z allegro do tego mam kolektor 4-2-1 kata wyrzucilem dalem zamiast niego tłumik przelotowy w obudowie kata z AWG... wymienilem koncowe orurowanie od kata do koncowego bo byly male dziurki itd..i teraz zauwazylem ze jak jade i neico rpzycisne to troche dymi z tylu kumple jadacy za mna tez to mowia... co to moze byc?? wina tego ze nie ma katalizatora?? bo oleju nie ubywa...

szastal
15-04-10, 17:13
Jak ja zakładałem kolektor nowy to od razu mi powiedzieli że na początku będzie dymić bo się ten cały syf musi ze środka wypalić.

kasiorek
15-04-10, 18:21
czeka Ciebie jakieś 200km i najlepiej porządnie wszystko wygrzać, same rury mają w sobie w środku olej

krzysiek civic
15-04-10, 19:36
hm z tym ze kolektor zmienialme juz wczesniej troche..ale czytalem ze same wstawienie nowych rur to potrzeba czasu zeby sie wszystko powypalalo..prawda to?

Budziniak
15-04-10, 19:59
Prada. Jakoś te elementy muszą być zabezpieczone gdy leża bez czynnie w magazynach. Na pewno Ci oleju nie ubywa ?!
Kucnij za samochodem niech kumpel naciśnie kilka razy pedał gazu i na pewno poczujesz zapaszek spalonego oleju ew. słodkawy zapach paliwka :D

krzysiek civic
15-04-10, 20:19
oileju troszke ubywa.. z tym ze obserwowalem ciagle to..i po zalozeniu nowych rur..widac roznice w dymie..jest go wiecej..dlatego sie pytam..

kornel861
16-04-10, 00:18
kata wyrzucilem dalem zamiast niego tłumik przelotowy w obudowie kata z AWG...

brak=wiecej dymu :D

i teraz zauwazylem ze jak jade i neico rpzycisne to troche dymi z tylu kumple jadacy za mna tez to mowia... co to moze byc??

na czarno ? sra olejem :D
na siwo/bialo? brak kata

a jak smierdzi farba&frytkami :D to sie wypala.

taz666
19-04-10, 16:23
A mi się zawsze wydawało że jak na siwo dymi to olej żre na potęgę...

KOWAL ziom
19-04-10, 22:47
to prawda.. u mnie zanim wymieniłem silnik, to jak szło powyżej 5k rpm to sam widziałem w lusterku chumrę dymu jaką zostawiałem, a silnik hmmm... spożywał olej w bardzo dużych ilościach