PDA

Zobacz pełną wersję : Śruby głowicy Elring

Redrekin
15-04-10, 12:01
Nigdzie nie znalazłem opinii o tych śrubach, wiem że uszczelki pod głowicę to słaby produkt, a jak wygląda sprawa ze śrubami głowicy tej firmy? Są coś warte?

geto90
27-06-11, 23:43
Odkopuje!

Slyszal ktos cos? Probowal to montowac? Czy moze raczej dolozyc 100 zlotych do OEM Hondy?

Pozdro

Budziniak
27-06-11, 23:57
nie pamiętam ile kosztowały ale ja z 30 tysięcy temu założyłem Elringi u Siebie przy wymianie UPG. Zgodzę się że OEM uszczelka to OEM uszczelka ale jak mechanik jest z dupy to i OEM puści po jego robocie. Dobre części to 30 % naprawy. Reszta to umiejętności człowieka

Brooklin
28-06-11, 13:39
Erling...powiem tak sprzedaję tego mnóstwo, nikt sie nie skarży, powiem więcej, uszczelki erlinga wcale nie są złe- jak każde nalezy je umiejętnie założyć. PZDR

Saiti
28-06-11, 13:42
Hm, a jak się umiejętnie nakłada uszczelkę? Wydaje mi się, że splanowany blok silnika, splanowana głowica, równomierne ułożenie uszczelki, równomierne ułożenie głowicy i odpowiednie skręcenie to cały sukces. No i oczywiście wszystko musi być odtłuszczone ;) To jest aż 70%? :D

Budziniak
28-06-11, 15:04
równomierne ułożenie uszczelki,
a jak się uszczelkę równomiernie układa ? Są kołki ustalające wiec jedyne na co musisz uważać to to aby kantemgłowicy uszczelki nie przycisnąć.

No i oczywiście wszystko musi być odtłuszczone
Mariusz już tak się nie wymądrzaj bo na SB sam napisałeś że nie wydmuchałeś czegoś z otworu i zerwałeś kolejny gwint więc nie piszmy o odtłuszczaniu.

splanowany blok silnika
piszesz o oddaniu bloku do sprawdzenia w odpowiednim zakładzie i wyrównanie jeżeli nie jest prosta powierzchnia czy o zwyczajnym jechaniu papierem i oczyszczaniu bloku ze śladów po uszczelce ?

równomierne ułożenie głowicy
równomiernie założyć ja na kołki ustalające rozumiem ? :D