Zobacz pełną wersję : Śruby głowicy Elring
Nigdzie nie znalazłem opinii o tych śrubach, wiem że uszczelki pod głowicę to słaby produkt, a jak wygląda sprawa ze śrubami głowicy tej firmy? Są coś warte?
Odkopuje!
Slyszal ktos cos? Probowal to montowac? Czy moze raczej dolozyc 100 zlotych do OEM Hondy?
Pozdro
nie pamiętam ile kosztowały ale ja z 30 tysięcy temu założyłem Elringi u Siebie przy wymianie UPG. Zgodzę się że OEM uszczelka to OEM uszczelka ale jak mechanik jest z dupy to i OEM puści po jego robocie. Dobre części to 30 % naprawy. Reszta to umiejętności człowieka
Erling...powiem tak sprzedaję tego mnóstwo, nikt sie nie skarży, powiem więcej, uszczelki erlinga wcale nie są złe- jak każde nalezy je umiejętnie założyć. PZDR
Hm, a jak się umiejętnie nakłada uszczelkę? Wydaje mi się, że splanowany blok silnika, splanowana głowica, równomierne ułożenie uszczelki, równomierne ułożenie głowicy i odpowiednie skręcenie to cały sukces. No i oczywiście wszystko musi być odtłuszczone ;) To jest aż 70%? :D
równomierne ułożenie uszczelki,
a jak się uszczelkę równomiernie układa ? Są kołki ustalające wiec jedyne na co musisz uważać to to aby kantemgłowicy uszczelki nie przycisnąć.
No i oczywiście wszystko musi być odtłuszczone
Mariusz już tak się nie wymądrzaj bo na SB sam napisałeś że nie wydmuchałeś czegoś z otworu i zerwałeś kolejny gwint więc nie piszmy o odtłuszczaniu.
splanowany blok silnika
piszesz o oddaniu bloku do sprawdzenia w odpowiednim zakładzie i wyrównanie jeżeli nie jest prosta powierzchnia czy o zwyczajnym jechaniu papierem i oczyszczaniu bloku ze śladów po uszczelce ?
równomierne ułożenie głowicy
równomiernie założyć ja na kołki ustalające rozumiem ? :D