PDA

Zobacz pełną wersję : Software

pudel
13-04-10, 23:16
Witam,
Mam pytanie - czy używacie jakiegoś softu do diagnostyki samochodu ?
A jeżeli tak to jakiego ?

Właśnie rozglądam się za czymś ale nie wiem od czego zacząć.

Pik
13-04-10, 23:35
Ciekawe... Co masz na mysli pod pojeciem "diagnostyka samochodu"? Albo co chcesz zdiagnozowac w swoim aucie???

pudel
13-04-10, 23:36
chciałbym min. sprawdzić dlaczego wyskoczyło mi check engine i pokasować błędy jeśli są

Pik
13-04-10, 23:43
Aha. Powodzenia!

Czajka
14-04-10, 13:55
do takich rzeczy to tylko tester hondowski, ewentualnie inny tester, który ma "końcówki" do różnych aut.
Instalujesz program na kompie i obslugujesz różne marki... dobry tester to ...naście tysięcy zł. Więc chyba lepiej wybrać sie do dobrego elektromechanika i zapłacić za robote. Podłączenie kompa i sprawdzenie to koszt rzędu 50 - 100zl (w kielcach) a reszta rzeczy to już do ugadania z mechanikiem.

Jacek65
14-04-10, 16:01
Witam,
Mam pytanie - czy używacie jakiegoś softu do diagnostyki samochodu ?
A jeżeli tak to jakiego ?

Właśnie rozglądam się za czymś ale nie wiem od czego zacząć.

Nie wiem czy wiesz ale współczesne auta to nie polonezy czy maluchy aby samemu zdiagnozować awarię.Musisz mieć program diagostyczny do danego auta i umieć się nim posługiwać.:o

pudel
14-04-10, 20:43
Nie wiem czy wiesz ale współczesne auta to nie polonezy czy maluchy aby samemu zdiagnozować awarię.Musisz mieć program diagostyczny do danego auta i umieć się nim posługiwać.:o

eee ? a to nie wystarczy podłączyć laptopa do akumulatora ? ;D

znalazłem flashpro

gongor
15-04-10, 18:04
Daj znać jak coś wymyślisz już. Najgorsze w tych programach jest to że nigdy nie wiesz czy to to. W skodziawce mojej żony też check non-stop się pojawiał - podpieliśmy pod vaga i wyskakiwał błąd uwalonej sondy lambdy za katalizatorem. Gdy weszliśmy we właściwości sondy - wskazanie były prawidłowe wg manuala skodowskiego - po grzebaniu i grzebaniu okazało się że upierdzielona była przepustnica - po wyczyszczeniu wszystko zaczęło grać i check już nie powrócił. Ale w serwisie od razu powiedzieli - panie sonda do wymiany :) ach te serwisy...