PDA

Zobacz pełną wersję : Zabudowa w boczku...

wydma8
13-04-10, 22:42
Siema.

Rok temu zacząłem dłubać w bagażniku, podłoga zrobiona, zabudowa suba ma iść w boczek...

...kształt boczka odlany z żywicy czeka na dalsze operacje i teraz mam nielada problem...nie mam pomysłu jak się zabrac za dalsze rzeźbienie zabudowy boczka, front będzie z mdfu, spód obudowy również ale w jaki sposób zalać żywicą boki obudowy które mają się połączyć z frontem, boki które wychodzą już poza wnęke boczku...:/

macie jakieś sprawdzone pomysły w jaki sposób łatwo i przyjemnie nadać kształt zabudowie...

Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za pomoc!:)

***Marco***
13-04-10, 22:44
najlepiej zrób formę z pianki, nawet zwykłej takiej murarskiej, potem obłóż folia alu i zalej żywica ;)

Zawa
14-04-10, 21:18
nie wiem czy ci to pomoze bo nie wiem jak wyglada twoja zabudowa ale robi sie takie dziwne ksztalty za pomoca rajstopy :P nacigasz rajstope przyklejasz klejem na krawedziach potem malujesz zywica masz boczek :P oczywiscie musisz to utwardzic bardziej zywica i wlukno , szpachla z wluknem ... mialem gdzies kiedys linka pokazane bylo wszystko jak sie robi ale nie moge znalesc :/

takie cos znalazlem
http://www.4tuning.com.pl/news/92,zabudowa-car-audio-skrzynia-basowa-po-domowemu

JulekCIVIC
15-04-10, 09:11
z tą pianką będzie najlepiej, bo jest sztywna po wyschnięciu i możesz ja łatwo dalej formować nożykiem :)