Zobacz pełną wersję : Tuleje przedniego wahacza
Witam
Proszę o poradę czy można wymienić tuleje przedniego
wahacza bez jego wyjmowania.
W tylnym wahaczu wymieniłem cukierki bez jego wyjmowania.
Pytanie na dział dot. zawieszeń.
Na mój gust to nie można. Aby zrobić to dobrze i bez zbędnej rzeźby, to wahacz trzeba zdjąć i wprasować ładnie nową tuleję.
Duze te na 3 sruby i nakrętke da się, pozostałe raczej nie polecam, poza tym łatwo powinieneś wyjąć cały wahacz, tam juz nie ma "problemów" typu przewody i linki hamulcowe jak w tylnym
Witam podepne sie pod temat,a mianowicie mam pytanie,czy tuleje dolne przednich amortzatorow to samo co tuleje wachaczy(przod) poniewaz mechanik zasygnalizowal mi ze powinienem wymienic "tuleje dolne amortyzatorow przednich" jezeli to to samo co tuleje wachaczy to najlepiej wymienic odrazu komplet czyli po 2 tuleje ktore przychodza na kazda strone w sumie kpl do przodu 4 tuleje???
Czy te tuleje to wlasnie tzw cukierki???
Witam podepne sie pod temat,a mianowicie mam pytanie,czy tuleje dolne przednich amortzatorow to samo co tuleje wachaczy(przod) poniewaz mechanik zasygnalizowal mi ze powinienem wymienic "tuleje dolne amortyzatorow przednich" jezeli to to samo co tuleje wachaczy to najlepiej wymienic odrazu komplet czyli po 2 tuleje ktore przychodza na kazda strone w sumie kpl do przodu 4 tuleje???
Czy te tuleje to wlasnie tzw cukierki???
Powiem tyle - nie rozumiem o czym do mnie rozmawiasz.
Cukierki są z tyłu..z przodu masz dwie tuleje metalowo-gumowe. Ta przy amortyzatorze zwana wewnętrzna i ta przy mocowaniu wahacza do podwozia zwana zewnętrzną. Wyciągasz wahacz to wymień obie. Nie kupuj tych z JC bo sa nic nie warte. Pilnuj także żeby dokręcali je na opuszczonym aucie..w przeciwnym wypadku siła skręcająca szybko je zniszczy. To chyba tyle:)
Cukierki są z tyłu..z przodu masz dwie tuleje metalowo-gumowe. Ta przy amortyzatorze zwana wewnętrzna i ta przy mocowaniu wahacza do podwozia zwana zewnętrzną. Wyciągasz wahacz to wymień obie. Nie kupuj tych z JC bo sa nic nie warte. Pilnuj także żeby dokręcali je na opuszczonym aucie..w przeciwnym wypadku siła skręcająca szybko je zniszczy. To chyba tyle:)
Dzieki-i wszystko jasne
[ Dodano: Pią 08 Wrz, 2006 ]
Powiem tyle - nie rozumiem o czym do mnie rozmawiasz.
" niech sie uczy to zrozumie":):) wiem,ze moze troche zawilo sformulowane,ale tak wlasnie mechanik mi powiedzial,a niestety nie orientuje sie w tych sprawach wiec chcialem sie wkoncu dowiedziec ,jak to jest z tymi tulejami:
Cukierki są z tyłu..z przodu masz dwie tuleje metalowo-gumowe. Ta przy amortyzatorze zwana wewnętrzna i ta przy mocowaniu wahacza do podwozia zwana zewnętrzną. Wyciągasz wahacz to wymień obie
Co sądzicie o nich - cena dobra pytanie czy to nie jakaś ściema
http://www.allegro.pl/item126332849_tuleja_wahacz_tyl_honda_civic_i_crx. html
Co sądzicie o nich - cena dobra pytanie czy to nie jakaś ściema
http://www.allegro.pl/item126332849_tuleja_wahacz_tyl_honda_civic_i_crx. html
No jeśli chcesz je założyć na przód (bo w takim wątku piszesz), to będzie lipa :P
Cukierek jak cukierek - wygląda na oryginał, bo i oryginalnie zapakowany jest. Cena bardzo przyzwoita :)