PDA

Zobacz pełną wersję : zniszczona szpilka w przednim kole

wanciak86
12-04-10, 12:59
witam

wczoraj niestety bylismy zmuszeni do rozwiercenia szpilki mocujacej koło przednie w civicu V gen HB, dzieki gosciowi z wulkanizacji ktory tak dorżnał nakretke pistoletem pneunomatycznym ze poprostu nie dało sie nic z tym zrobic;/

i teraz pytanie

czy da sie wymienic w przednim kole tylko jedna szpilke ? jak to jest zbudowane ? tak jak z tyłu ze z cala piasta ? czy jest jednak jakas mozliwosc wymiany pojedynczej szpilki?

polostap
12-04-10, 14:18
http://civic5g.pl/forum/viewtopic.php?t=2143

Szukamy ;d

Goode
12-04-10, 19:15
Ja dodam od siebie że mi to w NoreAuto w markach (czy jakos tak) wymienili za 30zł o ile pamiętam (miałem swoje szpilki) i zrobili to dosyć szybko. A o ile wiem samemu nie jest to tak super prosto zrobić.

Budziniak
12-04-10, 19:55
Nie wiem jak tam z miejscem za piastą ale jeżeli zrobili to za 30 zł to zapewne zrobili to na samochodzie bez zdejmowania piasty.
Czyli młot w garść i wymieniaj. Wydaje mi się że wygodniej będzie jak byś zdemontował hamulce ( odsuń jarzmo na bok ) tak aby mieć przed oczami samą piastę.

mc47
13-04-10, 08:18
szpilki są na frezach tylko wciskane w piastę
wymieniałem raz szpilkę z tym że wybijałem ją nie na aucie ale jedno mocniejsze uderzenie i wyskoczyło bez problemu

weź przystaw od tyłu piasty jakiś ciężki młot i powinno po uderzeniu wyskoczyć bez problemu

z resztą jeśli w zakładzie robią coś za 30 zł to znaczy że musi to być jakaś straszna pierdoła :)