Zaloguj siê

Zobacz pe³n± wersjê : szumi sprzêg³o ?

Shad
12-04-10, 10:55
problem jest taki: na wolnych obrotach cos szumi. Odg³os przypomina jakby cos tam sie krecilo i szorowalo o cos. Wcisne sprzêg³o i cisza... Có¿ mo¿e byc przyczyna ?

81saren
12-04-10, 11:04
Lozysko Oporowe..

gruszkin
12-04-10, 11:21
a ja bym powiedzial ze wymiana lozyska nic nie da-lozyska w skrzyni stawiam

Focus77
12-04-10, 11:23
Pod³±cze siê pod kolegê bo podobny problem. Jestem po wymianie silnika, skrzyni , ale mniejsza o to. Ju¿ wcze¶niej z okolicy wybieraka dochodzi³y dziwne d¼wiêki. Przy delikatnym ruszaniu lewarkiem podczas jazdy brzêczenie czy te¿ syczenie narasta³o. Ca³y czas my¶la³em, ¿e to co¶ z tulejk± i elemantami gumowymi (do wymiany) ale dziwne dzwiêki s± te¿ s³yszalne nie tylko z tamt±d i teraz sprzêg³o mi chodzi po g³owie. Podczas zrzucania biegu w dó³ (hamowanie silnikiem) dochodzi krótki tempy d¼wiêk przy puszczaniu sprzêg³a.
Ogólnie jest g³o¶no i nie wiem ju¿ czy to co¶ z elementów przy wybieraku czy sprzêg³o a mo¿e to i to..
Nie jestem poceszony bo koszty wymiany silnika by³y nie ma³e a tu jeszcze takie rzeczy. Co to mo¿e byæ Panowie ?

81saren
12-04-10, 11:35
Focus
Prawdopodobnie Sprzeglo pomalu sie konczy ....

mozes
12-04-10, 13:03
a ja bym powiedzial ze wymiana lozyska nic nie da-lozyska w skrzyni stawiam

tak jak mówi gruszkin - winê maj± ³o¿yska w skrzyni
by³o o tym wiele razy nawet powinno byæ foto które ³o¿yska nale¿y wymieniæ i jakie maj± oznaczenia
pozdr