Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana głośników tył tutorial

chavez
11-04-10, 23:49
Witam
Wkrótce mam zamiar wymienić głośniki w tylnej półce... głośniki już zamówione więc myślę że w następną sobotę będę to robił.. Wiem, że jest to dość skomplikowana procedura... Znalazłem ciekawe tutoriale (niestety w języku ang, ale są fotki) dlatego wrzucam na forum bo może się komuś jeszcze przydać.. Jak już wymienię to napiszę jak mi poszło :P

A to adresy www do tych stron:

http://lonewolfonline.net/honda-civic-replace-rear-speakers/

http://2k1civic.madstatic.com/2006/05/10/remove-the-rear-deck/

chavez
18-04-10, 21:46
Glosniczki wymienione :) No i co moge powiedziec... nie jest to wcale takie skomplikowane... i dosc szybko mi poszlo... wczesniej oczywiscie dokladnie przeczytalem ten poradnik... zdjecie siedzen i wszystkich plastikow zajelo mi 30 min... nic nie urwalem... generalnie wszystko latwo poszlo... najwiecej problemow mialem z przykreceniem nowych glosnikow... bo dziury nie pasowaly idealnie ale udalo mi sie przykrecic... i jeszcze jeden problem jaki mialem to taki ze glosniki ktore kupilem byly glebsze od fabrycznych i niestety musialem zdjac dwa prety ktore sa od bagaznika bo glosnik nie wchodzil... teraz bede musial cos zrobic z tymi pretami (moze sie uda troche przykrzywic zeby nie ocieraly o glosniki) bo tak, bez tych pretow, to po otwarciu bagaznika musze go caly czas trzymac :/
A ze skladaniem wszystkiego poszlo jeszcze latwiej i szybciej... tak ze smialo mozna to samemu robic... trzeba tylko na spokojnie i nie szarpac na sile... i tak jak ktos kiedys wspomnial, lepiej robic to w cieply dzien :) bo zatrzaski nie siedza tak mocno.
Pozdrawiam

KruKs
18-04-10, 22:26
no cos ty ... cale siedzenia trzeba wywalic ? a ja myslalem ze to tylko zdjecie tego preta co zaslania i jakos tam idzie sie dostac ... omg ;] a jak dasz rade napisz jeszcze parametry glosnika (glebokosc, wymiar) bedzie na przyszlosc

chavez
19-04-10, 00:25
No niestety siedzenia trzeba wywalic... ale z siedzeniami to akurat jest najmniejszy problem bo dostep do srub na ktorych sa zamontowane jest bardzo latwy i nie ma duzo odkrecania... o ile dobrze pamietam to tam sa tylko 4 sruby... Jutro poszukam kartki od glosnikow... jesli ja mam to napisze parametry... ale chyba ja wyrzucilem... w kazdym badz razie, glosniki ktore zamontowalem to: Infinity 9633i wiec na necie na pewno beda wymiary.

Strasznie sie zakrecilem z tymi glosnikami... hehe nie wiem dlaczego w sobote jak to robilem nie sprobowalem dac ogranicznikow ktore byly dolaczone razem z glosnikami... dlatego dzisiaj rozebralem to ponownie (tym razem zajelo mi to ok 15min :) ) po czym zalozylem ograniczniki :) teraz wszystko jest ok... prety zalozylem i nic nie ociera :)