PDA

Zobacz pełną wersję : Dolot do EU8 D16V1 - pytania zielonego w temacie....

rytor
06-09-06, 09:03
witam.

Poczytałem, poszukałem...nie znalazłem, więc pytam.
Czy do podanego w temacie silnika, ktoś juz modyfikował dolot? - nie mam żadnego doświadczenia i każda Wasza porada będzie cenna.
Dodam, że auto z 2001, w automacie.

Znalazłem taki zestaw dolotowy http://www.e-x-c.com/product_info.php?products_id=3826 do silnika z 2001 ale nikt nawet nie wspomina, więc może nie warto? - choć zestaw dość podobny do AEM. W net-sklepie AEM nie pokazuje nic do modelu 2001.

Chętnie dowiedziałbym się wiecej w temacie innych, nie bardzo "gwałtownych" modyfikacji tego silnika.

pozdro z Łodzi

itr
06-09-06, 10:32
czy warto? Raczej napewno. Kazda DOBRZE wykonana modyfikacja seryjnego dolotu poskutkuje niewielkim ale zawsze jakims zyskiem.

rytor
08-09-06, 16:25
czy warto? Raczej napewno. Kazda DOBRZE wykonana modyfikacja seryjnego dolotu poskutkuje niewielkim ale zawsze jakims zyskiem.

Tak, to wiem. Ale czy np. ten zestaw dolotowy, który jest na linku, moze być, czy np. nie warto instalowac nic poza AEM (tak wynikało z innych postów).? - ten jest znacznie tańszy od AEM, poza tym w tym katalogu opisany jest ten zestaw jako jedyny do silnika 2001, w innych sklepach internetowych nie mogę znaleźć nic tak opisanego.

Kras
10-09-06, 08:22
Ja powiem tak: kupujesz tanio to kupujesz dwa razy...niestety w przypadku modów aut to powiedzenie sprawdza się niesamowicie. Kupno chińskiego szmelcu praktycznie zawsze kończy się tak samo. Dlatego lepiej kupić raz, a porządnie.
Poza tym czy ktoś każe kupować w EXC (które akurat moim skromnym zdaniem jest sklepem drogim)???

rytor
11-09-06, 15:21
Masz rację. Zwykle tak bywa, z różnicą w cenie. SKoro sklep drogi, to poszukam jeszcze.
Dzieki. Może masz namiar na jakiś adres miejsca, gdzie mozna zakupić AEM? :idea: