Zobacz pełną wersję : sgrzytanie przy 2000 obrotów
palermo444
11-04-10, 10:23
witam troche mni lata lewarek zmiany biegów a przy gwaltowniejszym przyspieszaniu gry auto przechodzi przez 2000 obrotow to slychac wyraazny zgrzyt tak jak by od skrzyni i jest on odczuwalny la lewarku ..... na wyzszych biegach mniej
no to chyba cos ze skrzynią.. miałem cos takiego ale w starym golfie... tez jak szyciej przyspieszyłem i szybkobieg wrzuciłem z 1-2 to miałem zgrzyt... musiałem delikatnie to robic ;)
palermo444
11-04-10, 12:44
no to chyba cos ze skrzynią.. miałem cos takiego ale w starym golfie... tez jak szyciej przyspieszyłem i szybkobieg wrzuciłem z 1-2 to miałem zgrzyt... musiałem delikatnie to robic ;)
ale u mnie biegi wchodza plynnie tylko jak dodaje gazu i obrotomierz przekracza 2000 obrotow to taki zgrzyt slychac :)
hmmm no to moze jakis luz w skrzni i robią się wibracje... ciezko jest mi powiedziec jak nie słysze tego dzwięku...
kumplowi cos waliło kiedys na ciepłym w suzuki i okazało sie ze panewki... i tez jak miał 2000 obrotów...
no ale jak czujesz na lewarku to cos ze skrzynią... chyba.. niech sie wypowie bardziej obeznany bo ja sobie moge gdybac...
palermo444
12-04-10, 00:58
u mnie to tylko slychac na wrzuconym biegu jak sie gazuje na luzie to wszystko ok :)i zaczyna sie dopiero od 2 na jedynce nie slychac ........w sumie to na 2 najbardziej :)
no to jakis luz w skrzyni
palermo444
11-05-10, 17:57
znalazłem podobny temat i dodam jeszcze ze mam straszny luz na krzyżaku przed skrzynia czy te wibracje mogą byc od tego gdy przekracza 2000 obrotów ?
pewnie tak - te luzy dają rezonans - u mnie jak brzęczy to trochę ruszam drążkiem i przestaje ;) bardziej wkurza mnie ten luz niz zgrzytanie bo czasem ciężko trafić z "piatką"