PDA

Zobacz pełną wersję : Przycisk do zamykania szyby

Crisu
10-04-10, 19:57
Hej!
Otóż sprawa jest taka, że zepsuł mi się przycisk od strony kierowcy do zamykania szyby.
W zimę przy ostrym mrozie otworzyłem szybę i już nie mogłem dokmnąć. Udało się dopiero, po ostrym grzebaniu przy przycisku, używając scyzoryka. Ostatnio się zapomniałem i opuściłem szybę, więc pora to naprawić.
Ktoś może doradzić jak się za to zabrać. Odkręciłem ten plastik naookołoręcznego, ale gdy próbowałem podnieść do góry zauważyłem że podnoszę razem z przewodami od przycisków (kable są dosyć krótkie) więc zostawiłem, żeby nie urwać.

Hanka w wersji 3D, 98r. Dla janości pokaże, jeszcze fotkę pechowego guzika
http://img169.imageshack.us/img169/1666/zdjcie124u.jpg

pozdro

Tompro
10-04-10, 20:50
Ale co mamy Ci niby doradzić skoro masz dokładane elektryczne szyby na nieoryginalnych włącznikach? Musisz sam pokombinować i to rozebrać.

Budziniak
10-04-10, 20:53
Rozumiem że nie możesz teraz szyby zamknąć ? Zdejmij boczek i na krótko do silnika zasilanie podłącz.

Tompro
10-04-10, 20:55
Rozumiem że nie możesz teraz szyby zamknąć ? Zdejmij boczek i na krótko do silnika zasilanie podłącz.

Raczej koledze chodziło o pomoc w naprawie, żeby cały czas chodziło a nie o przymknięcie szyby :D

Crisu
11-04-10, 09:27
Kurde faktycznie, te przełączniki są niestandardowe. Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej..
Trudno coś będę musiał wymyśleć

pavel5000
11-04-10, 12:57
Musisz dorwać taki przycisk, jak by co to mam podobny, tylko sprawdzę czy by pasował:cool:
A jak byś miał wypinać jakieś kable z przełączników to opisz sobie dokładnie, bo z tymi dokładanymi to będzie trudno dojść później bez schematu instalacji!!!

Crisu
11-04-10, 18:51
Czyli proponujesz wyjęcie przycisku ? Chyba jedyne rozwiązanie ale się boję, że z powrotem będzie ciężko włożyć.
Wydawałoby się, że drobnostka a tu wyszło, że grubsza akcja się szykuje.
W ogóle ostro, te przyciski chodzą po 70zł !
http://www.allegro.pl/item963562090_przycisk_opuszczania_szyby_honda_log o_1_3.html
Nawet nie wiedziałem, że istnieje taki model hondy jak Logo :p
Ktoś, może się orientuje w jakich jeszcze modelach były takie przyciski , popytam na szrocie pewnie mają taniej.

Tompro
11-04-10, 19:32
Raczej wystarczy rozebrać przycisk, przeczyścić styki i będzie dalej śmigał, ale bez wyjęcia i rozebrania to tego nie sprawdzisz ;)