PDA

Zobacz pełną wersję : Brak pozycyjnych i podswietlenia deski

Diups
05-09-06, 19:46
Mam problem bo zgaslo mi podswietlenie deski rozdzielczej i pozycyjnych.
Obstawiam ze to jakis bezpiecznik.. tylko nie wiem ktory - czy szukac go pod maska czy w samochodzie tam za tym schowkiem pod kierownica...

Problem drugi... dzis zobaczylem ze swiatla mam mega nierowno... zdjalem ta kostke, ta gumowa oslone i tam zadowke trzymaja 2 druciki... jeden wogule odstawal, drugi byl zaczepiony.... Wiec idac za koleja zaczepilem ten drugi tez... ale swiatla nadal sa krzywo...
Wiec co jest zle? jak to wyregulowac?

kamorek
06-09-06, 09:49
krzywo żwiecą tzn ? jeno dłużej drugie bliżej, czy krzywo jedno w prawo drugie w lewo ?
bo jezeli o wysokośc chodzi to w światłach powinny być śróbki do regulacji wysokości świecenia

TeeS1975
06-09-06, 10:17
Bezpieczniki wewnatrz auta na pokrywce od nich masz napisane od czego jaki jest :twisted:

tomi
06-09-06, 10:20
Mam problem bo zgaslo mi podswietlenie deski rozdzielczej i pozycyjnych.
Obstawiam ze to jakis bezpiecznik..

mozesz miec uszkodzony włącznik swiateł, ale wpierw sprawdz bezpieczniki od pozycji znajdują sie pod kierownicą

Diups
06-09-06, 19:35
Dzisiaj juz troche ciemno... jutro posprawdzam.

mozesz miec uszkodzony włącznik swiateł,
mysle ze nie , bo zapalam pozycyjne ale zapalaja sie tylne a przendie nie

Obstawiam ze bezpieczniki bo moj mlodszy brat jak wyjalem zarowke pozycyjna wlozyl tam jakas wieksza... i kurde mowi z mu mrugnela i juz nie swiecily pozycyjne pozniej... czyli obstawiam bezpiecznik ;)

jutro zobacze - dzieki !

a co do regulacji swiatel... to jedno swieci bardzo blisko a drugie daleko... poszukam tez tych srobek... chyba ze ktos ma foto na ktorym to widac to bylbym wdzieczny

mozesz miec uszkodzony włącznik swiateł,

kamorek
06-09-06, 22:57
śróbki są na reflektorach od strony komory silnika jeżeli sie nie myle to bedzie czarny kawałek plastiku i w środku śróbki na imbus - kręcąc podnosisz światło, albo obniżasz - możeszzrobic samemu - i ta opcje polecam albo udać sie na stacja diagnostyczną i oni to zrobią zapłacisz mniej wiecej 50 zł za ustawinie światęł do dobrej wysokości i na równo

ps uważaj żeby nie ustawic śwaiteł za wysoko

pzdr

zako
06-09-06, 23:34
U mnie te plastikowe śrubki sa koloru zielonego na klucz imbus, srubokret gwiazdka lub płaski,można ustawić samemu tak żeby oswietlały droge na 40m przed pojazdem a póżniej poziomujesz je wzgledem siebie stając na płaskim z 5 metrów przed sciana.Sruba regulacji lewo prawo jest schowana na zewnetrznej stronie reflektora pod blaszanym pasem przednim ale to lepiej ustawic na przyrzadzie.Na stacjach diagnostycznych ustawienie nie jest drogie ale różnie to ustawiaja zależy jak sie przyłoży diagnosta,najwazniejsze zeby dobrze wypoziomował przyrząd wzgledem nadwozia...