Zobacz pełną wersję : civic 92 duże spalanie i o 12% przekroczone CO2 !!! POMOCY
po nagrzaniu sie silnika i utrzymaniu stałej predkosci na tych samych obrotach zapala sie kontrolka silnika
metoda błyskowa pokazała błąd sondy ktora została juz wymieniona tak jak olej,filtry
nierstety auto nadal dużo pali i przekracza o 12% CO2
Co robić? Gdzie szukac przyczyny?
a po wymianie sondy bylo jakis czas dobrze, moze sie troche poprawilo czywogole bez zmian?
Wiesz, bo czasami tanie zamienniki sondy lambda psują sie zaraz po założeniu :)
Ale niema reguły, czasaminawet dobra sonda moze działac tydzien i sie zdupcyć.
A masz katalizator? Bo czasami poprzedni wlasciciele wybebeszają kata i zostawiają samą puszke zeby przeszło przegląd (co jest głupie bo wtedy bedzie metaliczny klank)
dzieki za podpowiedż!!!
przejechalem okolo 50km z tą sonda!!
katalizator mam i dziala bez zarzutu ale fakt że sie polakomilem na tanią sonde i to moze być przyczyna!!??? ide kupic orginalną bo wydaje mi sie że to ostatnia rzecz ktorą moge sprobowac przed wjazdem do autoryzowane stacji -a to wiadomo niemala kaska!!!
fakt że sie polakomilem na tanią sonde
I tylko tutaj szukałbym przyczyn Twojego problemu. Kilkakrotnie już pisałem, że moim zdaniem zamienniki się w hodach nie sprawdzają. Nowy oryginał to bardzo duży wydatek - polecam poszukać używki- pytaj u forumowych handlarzy, a na pewno coś sobie znajdziesz.
Jka to nie sprawdzaja?SPRZEDALEM sporo sonda walkera chlopakom z forum i wszystko smiga bez najmniejszych problemow!!! CZEK PLIZ (http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17868)
pozdro
SPRZEDALEM sporo sonda walkera chlopakom z forum i wszystko smiga bez najmniejszych problemow!!!
O tym też kiedyś wspominałem, że parę osób używa jednak Walkera i nie narzekają :D Moja wypowiedź nie była wymierzona w Twoją działalność :wink: Po prostu moim skromnym zdaniem najlepszym wyjściem jest zakup oryginału. A każdy i tak robi, jak uważa.
uzywaja uzywaja,sam na takiej jezdze :D a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac;-)
a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac;-)
Na pewno jest to jakieś rozwiązanie :) Gdybym był w 100% przekonany, ze praktycznie nie ma różnicy i taka sonda nie odbiega swoimi parametrami od oryginału, to pewnie sam bym sobie niedawno taką zakupił, bo zmieniałem :)