PDA

Zobacz pełną wersję : Krzywe tarcze

`s!x.pounder
09-04-10, 23:21
Witam,

Mam problem z tarczami hamulcowymi, są minimalnie krzywe ale jest to odczuwalne przy ostrzejszym hamowaniu. Ktoś tutaj może się orientuje gdzie w okolicach Rybnika, Katowic, Gliwic, Bielska, Pszczyny naprawiają tarcze? tzn prostują/obrabiają tak żeby problem zniknął i czy warto naprawiać? Będę wdzięczny za pomoc.

Leeo
09-04-10, 23:26
mz nie warto naprawiać.. Kolega przetaczał i pomogło na 3-4 miesiące.. CTR takie autko, że hamulce są często eksploatowane, lepiej chyba zmienić na porządniejsze, a jeszcze lepiej na serie :)

`s!x.pounder
09-04-10, 23:45
mz nie warto naprawiać.. Kolega przetaczał i pomogło na 3-4 miesiące.. CTR takie autko, że hamulce są często eksploatowane, lepiej chyba zmienić na porządniejsze, a jeszcze lepiej na serie :)
Tak też myślałem, z tego co wiem to seria nie jest ani nacinana ani nawiercana nie lepiej kupić nacinane lub nawiercane?

Leeo
09-04-10, 23:54
z tego co pamiętam, to seria jest the best :) Seria + ds2000, ale ten temat jest dobrze przewałkowany na forum type r.. Przez chwile było nawet mówione, że ebc turbo groove są dobre, ale już teraz piszą, że się łatwo gną, więc musisz się uzbroić w cierpliwość i poczytać na forum type R o heblach polecanych do CTR. W prostowanie tych lepiej się nie bawić..

Kras
10-04-10, 13:42
Tarcze do CTR najlepiej seria. Wszystko inne w tzw. "rozsadnych" kosztach jest gorsze i zwyczajnie sie gnie. Dobre tarcze (typu DBA 4000) sa juz zauwazalnie drozsze.

`s!x.pounder
10-04-10, 19:51
Ja nie mam tutaj dostępu do DBA a chce tarcze droższe od serii i zarazem lepsze, tak jak napisałeś za tanioche tarcze na pewno nie spełnią swojej roli, jest Power Slot 290 euro za dwie sztuki czyli nawet ciut droższe od DBA w Polsce. Słyszałeś coś o nich może Kras? są nacinane a do tego chce DS2500.

Edit: trochę pogooglowałem i nadziałem się na kilka dobrych opinii o PowerSlotach, jakością są porównywalne do DBA więc zobaczymy:)

Kras
11-04-10, 10:40
Chcialem kiedys Powerslota, tego duzego, z zestawem relokacji zaciskow. Czytalem dobre opinie o tym ale w koncu sam nie zalozylem i po wpadce z Taroxem wrocilem do OEM.

`s!x.pounder
15-05-10, 19:38
Dla potomstwa: wymieniłem tarcze i klocki na tarcze z firmy brakemax.nl i klocki Ferodo DS2500. Komplecik jest miażdżący i mam nadzieje że szybko nie padnie:D

`s!x.pounder
21-07-10, 22:49
I znowu dla potomstwa:D: nie kupować tarcz brakemax + ds2500. Tracze po 4-5 tygodniach były już krzywe. W poniedziałek wymiana na gwarancji na inne, ciekawe co będą mieli:confused: