Zobacz pełną wersję : Przedłużacz podczerwieni
z racji tego że nie chce rozbierać odtwarzacza i bawic sie w lutowanie i robienei czegos takiego, chciał bym zanabyc taki przedłużacz podczerwieni, w moim przypadku na pewno jest to mozliwe poniewaz dany odtwarzacz posiada takie wejście. czy ktoś wie gdzie mozna kupić takie cudo?
Chodzi Ci o czujnik podczerwieni na kablu?
no chyba tak....
Poszukaj na allegro, w dziale czesci komputerowych.. Sa takie rzeczy do kompow, wpina sie to w płyte główną... No, ale jak chcesz to podłączyc do radia? Chyba i tak musisz je rozebrac... Chyba, ze nie do konca dobrze rozumiem ?... :)
http://allegro.pl/item125717657_podczerwien_do_kaputera_irda_.html
Tu masz, ale z wtyczką USB, musialbys jakos to przerobic..
w moim odtwarzaczu jest takie wyjście "external remote" w które własnei możńa wpiąć taki czujnik podczerwieni. chodzi o to ze radio chowasz sobie gdzieś głeboko panel sterowania jest na wierzchu czujke wyprowadzasz sobie w jakim miejscu tylko chcesz i masz sterowanie z pilota
w moim odtwarzaczu jest takie wyjście "external remote" w które własnei możńa wpiąć taki czujnik podczerwieni. chodzi o to ze radio chowasz sobie gdzieś głeboko panel sterowania jest na wierzchu czujke wyprowadzasz sobie w jakim miejscu tylko chcesz i masz sterowanie z pilota
ahaaa... no to albo kupno oryginalnego do tego radia (pewnie spora kasa)... Albo przeróbka wtyczki np. z takiej IrDy na USB (dla elektronika 3 min roboty pewnie) na taka jaka masz w tym odtwarzaczu..
niby to co podałes spełniało by wymagania tylko co by ten czujnik nie był taki duży
niby to co podałes spełniało by wymagania tylko co by ten czujnik nie był taki duży
To przykladowy tylko, sa tez z mniejszym czujnikie... Tego jest pełno w sklepach, allegro itd...
hmmm.....no dobra może ogarne temat :) dzieki....
ziom, mam gdzieś taki od starej karty TV. Poszukam i na spota zabiorę. Ma mini jacka
MartinS, moim skromnym zdaniem external remote odnosi się do sterowania fabrycznego z kierownicy, a nie do żadnego czujnika podczerwieni. Nie wiem, czy Cla robi dodatkowy adapter, ale prawdopodobnie tak. Wobec tego w gniazdo wpinasz adapter, a do niego fabryczne sterowanie.
Przedłużacz podczerwieni to tylko albo lutujemy się w płytę, albo dociągamy światłowód do dobiornika na panelu czołowym i umieszczamy punkt odbiorczy gdzieś w desce.
Ale może ja się nie znam ;)
[ Dodano: Wto 05 Wrz, 2006 18:29 ]
BTW na popularną IRdę szkoda czasu - nie zadziała
no ja tez sie nie znam, ale w zaprzyjaźnionych salonach CA powiedzieli mi że do tego tez to gniazdo służy....
może i tak, ale trzebaby znać logikę sygnałów wejściowych, a do tego za głupi jestem i nie pomogę
ppm702 ma rację,to jest wyjście sterowania fabrycznego
pogooglałem z ciekawości trochę
http://www.clarion-eu.com/po/Akcesoria.31882.0.html