PDA

Zobacz pełną wersję : ANGELEYES do Civica HB 94 problem? jaki xenon wybrać? :))

WOTUSS
09-04-10, 17:19
Witam zacznę od tego, że przymieżam się do zakupu lamp Angeleyes. Chciałbym się wcześniej zorientować i dowiedzieć o kilku rzeczach dlatego pisze ten post.
Chciałbym do lamp typu Angeleyes wsadzić xenon w moim Civicu Vgen HB. Z tego co już udało mi sie ustalić to lampy Angeleyes posiadają soczewkę.

Moje pytanie do was brzmi jaki xenon najlepiej wybrać myślałem nad 8000K tylko że większość osób mi go odradza ponieważ przy soczewce będzie świecił on na fioletowo i doradzają mi abym kupił 6000K z powodu czestych kontroli drogowych itd. Moglibyście mi napsać swoje zdanie co do wyboru jasności świecenia xenonu?

Kolejna sprawa to taka, że obecnie w oryginalnych lampach mam żarówki typu H4.
Jakie oznaczeni mają żarówki przy lampach Angeleyes do civica Vgen? Jaki xenon będzie pasował do tego typu lamp "Angeleys"?

Co wybrać na co zwrucić uwagę przy zakupie?

Ponieważ na allegro jest setki. :-( :-( :-(

http://allegro.pl/listing/search.php?string=zestaw+xenon&from_showcat=1&category=0

Prosze o pomoc. z góry dzięki. :-? :-? :-?

tomek_nova
09-04-10, 18:10
hej kolego, jak kupisz te lampy to one maja w sobie zarowki H1 osobno na mijania i 2 h1 na drogowe, i z tego idzie przewod i kotka ktora u sibie w aucie podlaczysz pod standardowe h4 bez zadnego lutowania itp.

co do zarowek to roznie. mozesz kupic zwykle zarowki biale np philipsa lub osram'a za dosc dobra cene ok 80zl za komplet , mozesz tez dolozyc i kupic zestaw xenonowy, takie jak sprzedaja na alegro , jednakze licz sie z tym ze pobieraja wiecej pradu itp i gdzie niegdzie na przegladzie mozesz miec problem, gdyz mimo tego ze maja atest to do ksenonow trzeba miec spryskiwacze a honda nie ma :( a szkoda:(. ale mozesz zaryzykowac ( ja w swojej tez tak zrobie) i kupic takie zestaw. podlacz go pod mijania a do drogowych dokup jakies zarowki tansze tez biale.

jesli chodzi o barwe tego xenonu polecam 4000k lub 6000k max, ale mysle ze 4000k bedzie ladne biale i nawet policja nie powinna sie czepic podczas kontroli.

pzdr

RobertSz1981
10-04-10, 00:19
Tak jak kolega wspomniał w angelach masz 4 x żarówka H1 (2x mijanki + 2x długie).
Ważne aby lampy posiadały homologację europejską E13,E11 bądź jakąkolwiek byle przeznaczone na Europe.W przeciwnym wypadku podczas kontroli pozbędziesz sie dowodu.
Co do xenonów to optymalną barwą będzie 4300K - wpadające lekko w żółty kolor, 6000K będą białe ale będa sie tez przy tym bardzo rzucać w oczy.
O 8000K zapomnij.

Pamiętaj że lampy angel eyes posiadają homologację na halogenowe źródło światła - stąd też montaż xenonów jest nielegalny.
Wymogiem są:
-homologacja DC/DCR
-spryskiwacze ciśnieniowe
-układ samopoziomujący.

Zamiast tego pomyslałbym nad jakimiś lepszymi żarówkami. Moze nie koniecznie od razu Philips, którym nie mam nic do zarzucenia bo używałem i byłem bardzo zadowolony ale w testach też wysoko cenione są żarówki firmy Tungsram i do tego stosunkowo tańsze.

pozdrawiam