Zobacz pełną wersję : Głosna praca silnka
Powiedzcie mi czym moze byc spowodowana głosna praca silnika
tzn przy wyzszych obrotach silnik dos glosnoo chodzi
tj tak od 3 tys w gore
Mam silnik d15b2 1.5 16v
bo masz honde
Po tak inteligentnej wypowiedzi wnioskuję że wzniosles sie na szczyt swoich mozliwosci.
Jest takie powiedzonko: jesli nie masz pojecia to morda w kubeł! *
*wolne tłumaczenie z niemieckiego "Wenn man keine Ahnung hat, einfach Schnauze halten!"
czy to moga byc wtrysk?
moze panewki?
Myslałem ze chodziłu tu o głosna prace np. przez dziurawy wydech itp., a nie o jakies usterki techniczne.
Seryjny d15b2 sam z siebie jest dosc głosny na wyzszych obrotach, wiec bez takich mi tu. Pomyłka nie z mojej strony. Moge sobie wnioskowac czy chodzi o zwykłą prace czy o jakies usterki z bardziej rozbudowanych opisów. :? Nie wypowidam sie i przepraszam hosi, ze podniosłem ci cisnienie...
Spox, po prostu nic nie mowiace wypowiedzi na technicznym sa IMO po prostu zbędne :)
Mnie sie wydaje ze topic jest "lekko nieprecyzyjny". :roll:
Co znaczy glosny? Jakiego typu jest to dzwiek... Dlaczego uwazasz ze jest glosny, wczesniej byl cichszy... Inne samochody byly cichsze....
Sam ci nie pomoge, ale inni tez chyba nie zabardzo ci pomoga, bo nie wiadomo co masz na mysli. Dla jednego seryjne d15b2 jest glosne a dla innego b18c6 z 2.5" i 2x przelotowym tlumikiem nie jest czyms za glosnym. :wink:
kiedy go kupilem chodzil cicho a teraz jak dam mu wpalnik to w srodku jest glosno a ten dzwiek na pewno dochodzi z silnika.
juz pare znajomych ktorzy ze mna jezdzili tez to zauwazyli ze w srodku jest glosniej niz przedtem
No to sprawdz uszczelki w ukladzie wydechowym( glowica-kolektor, kolektor-portki, portki-reszta) czy czegos nie wydmuchało...
a nie zakladales np filtra stozkowego czy czegos w tym rodzaju???
a nie zakladales np filtra stozkowego czy czegos w tym rodzaju???
dobre pytanie hehe...ale chyba by sie kapnal ze skoro dolozyl stozek i wtedy zaczelo byc glosno to jego wina sorka ale :lol:
no roznie to czasem bywa :D
no roznie to czasem bywa
w sumie :oops: :lol:
witam podpinam sie do tematu u mnie po wymianie rozrządu jest teraz głośniej tzn silnik tak jakby świstał tak jakby coś tarło oraz spadła dosyć moc 1,5 16 v , czy może ten mechanik mógł coś źle zrobić jak wymieniał rozrząd
zle zlozony rozrzad ;)
nieszczelnosci w ukladzie wydechowym - taki "szczał" ;) ciezko cos wywnioskowac po takim opisie
najprawdopodobniej za moco naciągnięty pasek, objawia sie to właśnie głośną pracą, słychać też przy wyższych obrotach jak "jęczy" pompa wody. to najpierw bym sprawdził.
kamil-wawa
21-03-10, 13:02
najprawdopodobniej za moco naciągnięty pasek, objawia sie to właśnie głośną pracą, słychać też przy wyższych obrotach jak "jęczy" pompa wody. to najpierw bym sprawdził.
Dokladnie wiekszosc "mechaniorów" stwierdza w Hondach za luzny pasek i nacigaja za bardzo ....potem takie kwiatki albo teksty ze paski sie zrywaja albo padaja łożyska. Pasek napinany jest poprzez napinacz i sprężynkę potem dociga sie śrubę.