Zobacz pełną wersję : Pytanie o Swap w D15B7 na D16Z6
Mam B7 i chce SAM włożyć D16z6! :)
Sprawa wydaje się dość prosta ale zanim zacznę bardzo Was proszę o WASZE UWAGI: Co powinienem wiedzieć i na co zwrócić uwagę?
Z góry bardzo dziękuję.
powinienes najpierw poszukac :)
chyba jeden z prostszych swapow, wyciagasz silnik, wkladasz drugi, zero pierdzielenia sie z wiazkami, tylko kabelki do VTECa trza dorobic, wszystko juz zostalo napisane na ten temat i ti pewnie nie raz ;)
powinienes najpierw poszukac :)
chyba jeden z prostszych swapow, wyciagasz silnik, wkladasz drugi, zero pierdzielenia sie z wiazkami, tylko kabelki do VTECa trza dorobic, wszystko juz zostalo napisane na ten temat i ti pewnie nie raz ;)
....ale ja szukałem! jak wpisuje w szukajkę swap d16z6 to wysypuje się dużo tematów ale żaden konkretny...
czyli jedynie istotny jest opis mini me co do podłączenia Vtec'a. A reszta jest "plag and play"???
tak, jeszcze z tego co pamietam to lape silnika ta od strony rozrzadu chyba zostawiasz ze starego silnika
Łapa pasuje z Z6. Łapę pompy wspomagania musisz z Z6 mieć. A reszta to już z górki ;)