Zobacz pełną wersję : Centralny zamek- nie działa z pilota
Kupiłem niedawno Civica 1998 rok, w którym jest alarm, do samochodu dostałem dwa piloty- jeden hondowski a drugi chyba do alarmu. Niestety centralny zamek działa tylko gdy przekręcam kluczyk- wtedy otwierają się lub zamykają drugie drzwi. Gdy naciskam przyciski w jednym albo drugim pilocie swieci sie czerwona lampka po lewej stronie od kierownicy, lecz nie ma reakcji w postaci otwarcia drzwi. Jak to naprawić? Jaka moze byc przyczyna? Alarm wydaje sie byc odłączony bo również nie działa
wymien baterie na nowa i podjedz do elektryka bo i tak sam nic nie zrobisz z taka wiedza. moze byc kwestia tylko wkodowania pilota a moze rzeczywiscie alarm nie jest podlaczony(albo wogole go nie ma).
W moim civicu vi 1998 mam centralny zamek i chyba alarm.
Piszę chyba ponieważ jest kontrolka po lewej stronie ale niema pilota.
Po przekręceniu kluczyka zamek się zamyka i otwiera ale kontrolka nie daje żadnego sygnału. Mruga natomiast kiedy włączę awaryjne.
Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem i wie co jest grane?
wymien baterie na nowa i podjedz do elektryka bo i tak sam nic nie zrobisz z taka wiedza. moze byc kwestia tylko wkodowania pilota a moze rzeczywiscie alarm nie jest podlaczony(albo wogole go nie ma).
Skoro kolega napisał wyżej :
"Gdy naciskam przyciski w jednym albo drugim pilocie swieci sie czerwona lampka po lewej stronie od kierownicy, lecz nie ma reakcji w postaci otwarcia drzwi."
To system alarmowy raczej odpowiada więc po co ma wymieniać baterię ? Żeby mu się drzwi otworzyły ? Dziwne. Moim zdaniem ma założony alarm bez obsługi centralnego zamka bo jak wszyscy doskonale wiemy spora część naszych Hanek miała w drzwiach kierowcy sam styk sterujący a nie miała siłownika wykonawczego. Więc pewnie i w tym przypadku trzeba będzie go dołożyć spiąć wszystko do kupy i będzie git. Ale sprawdzenie tego przez fachowca nie zaszkodzi :)