PDA

Zobacz pełną wersję : Soczewki i tym podobne sprawy... kwestia parowania

Woyteckpn
04-09-06, 00:27
Noszę się z zamiarem kupna reflektorów soczewkowych i jedyne czego się obawiam (poza tym ,że mogą kiepsko świecić) to fakt, że mogą parować (miałem już nie seryjne przednie kierunki w kolorze auta i parowały jak głupie)... czy ktoś miał tego typu problem przy soczewkach? Jeśli tak to jak go załatwić? Uszczelnienie silikonem wystarczy?

ceelx
04-09-06, 08:22
mam soczewskiod dwoh tyg. i nie mialem jeszcze zadnego problemu z parowanie ani po deszczu ani po myjce

ppm702
04-09-06, 11:35
Woyteckpn, czytałeś troszkę forum? Ile razy można wałkowac to samo? Zaraz Ci ludzie napiszą, że jedym paruja, innym nie, przepalają się ringi itd... :? Tego typu lampy to nie jest mega jakość...

Odpowiedź na Twoje pytanie: W razie gdyby parowały to silicon wystarczy :)

Rikoo
04-09-06, 11:37
i mozna zamknac temat 8)

Woyteckpn
04-09-06, 16:32
zanim zadałem pytanie użyłem opcji szukaj i pod hasłami pod którymi szukałem były tylko problemy z kostkami i palące się angel eyes :) tak czy siak dobrze wiedzieć, że silikon wystarczy no i z tego co niektórzy pisali w innych tematach trafienie na dobre lampy to raczej loteryjka.... cóż.... zobaczymy.... temat faktycznie do zamknięcia chyba, że są inne metody uszczelniania niż silikon

Lcfr
04-09-06, 19:21
pomysl tylko o tym by silikon był "zewnetrznie"
jezeli przypadkiem sa duze nieszczelnosci w lampie i silikon poddawany jest wyzszej temperaturze to potrafi brzydko brudzic powierzchcnie klosza...
lepiej wiec nie za duzo go stosowac....
mniej a dokładniej....
i raczej wczesniej niz zdaza zaparowac :)

Woyteckpn
05-09-06, 07:48
No cóż.... zobaczymy... pisałem maile do kilku osób, które kupiły lampy u gościa, u którego ja chcę kupować i generalnie wszyscy zadowoleni z jakości świecenia itp., ale kilku narzekało na rozszczelnianie, a z kolei kilku twierdziło, że jest git i nic nie paruje... czyli będzie loteryjka

emg
05-09-06, 09:45
wszyscy zadowoleni z jakości świecenia
bo jak się wyda parę złotych to musi być dobre, choćby nie było

nitewarrior
06-12-06, 21:10
Panowie mam problem.
Paruje mi od srodka lewy reflektor. Mozna temu jakos zaradzic??