Zobacz pełną wersję : wymiana reflektora
Manhattan18
06-04-10, 16:38
Witam!
Mam taki problem . Jakiś czas temu stłukłem reflektor przedni (hb 94r.). I mam pytanie czy wymienienie go to trudna sprawa? Gdzie trzeba poodkręcać zderzak lub błotnik( ile śrub itp..) ? sam dam rade w garażu?
:confused:
Nie ma problemu. Otwierasz maskę i odkręcasz 3 albo 4 śruby i po kłopocie. Jedynie może będziesz musiał odgiąc zderzak troszkę do dołu albo go odkręcić po tej stronie co bedziesz wymieniał. Dużo roboty nie ma :)
Manhattan18
06-04-10, 16:47
aha, ale jak patrzyłem to chyba jeden zaczep od lampy ze śrubą jest pod błotnikiem... ??
jak otworzysz maskę to odkręcisz spokojnie. Wiem bo sam wymieniałem seryjne na Angel Eyes pod pałacem Kultury w Warszawie :p zajeło to wszystko może z 40 minut demontaż jednych i montaż drugich :)
' MADMAN '
06-04-10, 16:54
musisz zdjąć zderzak...
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=28976 jabyś nie wiedział jak to zrobić ... wtedy masz ładny dostęp i wszystko idzie ok :)
Ja dałem radę bez zdejmowania :)
Wystarczy odkręcić 3 śruby mocujące błotnik lekko podnieść i wychodzi...
Manhattan18
07-04-10, 13:33
a te śruby od błotnika są też z góry ?
Wystarczy odkręcić 3 śruby mocujące błotnik lekko podnieść i wychodzi...
Do zmiany lamp nie trza ściągać błotnika... wystarczy zdjąć/odgiąć zderzak, 3 śruby z góry i jedna za kierunkiem :p
Jeśli zmieniasz od strony kierowcy uważaj i nie przytnij linki od otwierania maski :D
Manhattan18
07-04-10, 15:07
no właśnie zmieniam od strony kierowcy :-) a łatwo ta linkę przyciąć ?
Jak spadnie z mocowań to łatwo, mi się przycięła i siedziałem z godzinę czasu zastanawiając się czemu się maska nie domyka :o