mateo_78
06-04-10, 00:24
Witam, czy któryś z kolegów może mi wytłumaczyć w jaki tryb przechodzą nawiewy (kierunki i siła nadmuchu) jeśli ustawimy klimę w tryb auto a potem wciśniemy AC-OFF?? Czy nadal nawiewami steruje komputer tylko nie działa klima? Powinno tak być moim zdaniem - opcja jak najbardziej nadawałaby się na chłodne dni gdy klima mogłaby być wyłączona ale nie chciałboby się nam dbać o to gdzie i z jaką siłą wieje. W salonie sprzedawca nie potrafił mi odpowiedzieć na to pytanie - mówił że przechodzi w tryb manual ale to nie prawda bo po wciśnieciu AC-OFF na wyświetlaczu nie pojawia się ikona z kierunkiem nawiewu - jest jedynie zadana temperatura a jak się kręci pokrętłem od temperatury to nawiewy działają z różną prędkością. Stąd moje podejrzenie i pytanie czy nadal mam auto tylko bez chłodzenia czy nie. Nie widzi mi się jeździć cały rok wdychając suche powietrze z klimy - szczególnie wiosną i jesienią. W zimie klima przydaje się w desczowe dni gdy szyby parują ale nie codziennie !! W Avensis z 2005 roku tryb auto nie jest sprzężony z AC i działa to tak jak powinno.:confused: