PDA

Zobacz pełną wersję : Dobry wzmacniacz 2 lub 4 kanałowy

Djadi
05-04-10, 19:06
Szukałem ale nie mogę znaleźć tematu odnośnie wzmacniacza :) mam w planie zakupić wzmacniacz 2 kanałowy lub 4 kanałowy rozbudowuje car-audio i plan rozbudowy jest nastepujący 4 głośniki po wzmacniacz 4 kanałowy do tego drugi wzmacniacz pod skrzynkę i kondensator :) doradźcie który wzmacniacz jest najlepszy za małą kasę ;)

ppm702
05-04-10, 21:04
definicja małej kasy?

Jakie głośniki?

Jakie preferencje muzyczne?

raq22100
05-04-10, 23:02
To moze ja sie doczepie... potrzebuje wzmaka do Hertzów 80W an przod, pisałem w przyklejonym ale nie dostałem odp. Znalazło by sie cso godnego uwagi do 300zł?

Djadi
05-04-10, 23:50
definicja małej kasy?

Jakie głośniki?

Jakie preferencje muzyczne?

Wzmacniacz do 300zl a co do glosnikow to tylna półka JBL GTO937 drzwi przednie Helix Dark Blue 62.1 jak dobrze pamietam to chcę podłączyc pod wzmacniacz 4 kanalowy dalej kondensator i nastepny wzmacniacz i do niego skrzynia Blaupunkta GT1200. Obecnie tylna półka i skrzynka jest podłączona pod wzmachol firmy Maxsound 200RMS ale wzmacniacz wyłancza sie jak na radyjku przekroczy sie skale 45. Radyjko to Pioner DEH-6400

szastal
06-04-10, 00:08
Lo matko panowie, tanio a napędzające to jakiś blaupunkt, jeśli tanie a w miarę dobre to używki starsze blaupunkta, lub coś innego, z głośników tanich a dobrych to tylko hertz , helixy robiłem z kumplem w jednym aucie na przód i było całkiem ok.

BLACKDEVIL
06-04-10, 00:17
za 300pln mozesz kupic nowy wcale nie jakis tam firmowy wzmak a dajacy satysfakcje na allegro jest pare fajnych produktów

szastal
06-04-10, 00:21
No z firmowych właśnie blaupunkta dostanie i wiem że jakością to nie poraża ale daje jakaś tam moc i nie spali całej instalacji w aucie jak zrobi przypadkiem zwarcie samo z siebie, poprzednie generacje dawały jeszcze jakąś tam jakość, przerabiałem trochę tego sprzętu i wiem jak się to spisuje, sam używam hifonica i głośników rockford fostage ale to nie ta liga cenowa.

BLACKDEVIL
06-04-10, 00:26
http://www.allegro.pl/item979114178_3550w_system_5_1_totalna_wyprzedaz_j eden_raz.html

http://www.allegro.pl/item984767128_hurt_najpotezniejszy_czaszka_swiecac a_py2h30r.html

tu masz dwa fajnie grajace tanie i nowe

no dokladnie tak kolego łukaszu nie ta liga ;-)

a te dwa wzmaki daja rade i sa tanie ;-)) ten pierwszy uciaga u mnie dwa woofery po 800w magnat b30 i sie nie wyłacza ;-)

ten drugi tez jest sprawdzony przez nie jednego mojego znajomego i sa zadowoleni

szastal
06-04-10, 00:45
Niestety audio kieruje się różnymi prawami, ile kto chce wydać jaką jakość chce uzyskać, wszystko robi się pod klienta, takie miałem okazje montować http://www.allegro.pl/item983985605_blaupunkt_gta_4100_tanio_2_lata_gwar ancji.html cena jest rewelacyjna, 2 kanały w mostek na suba i 2 na przód, jeśli chce mieć dobre audio w miarę, bo jak chodzi o dyskotekę na kółkach to trzeba 2 takie wzmaki , 2 x suby i wszystko gra, nie którzy się lubują w tym że ich słychać z daleka jak się toczą.

Ale osobiście powiem że dobre radio i podłączone przednie głośniki tylko pod nie (13`stki separowane), wzmacniacz 4 kanały z mostkiem 2 na suba i 2 na tył i to już powinno robić przyzwoity hałas.

Djadi
06-04-10, 10:02
Dzięki panowie za porady a co myślicie na temat wzmacniaczy MAC AUDIO??

FaziRBK
06-04-10, 10:46
Jeśli chodzi o 2-kanałowego wzmaka pod skrzynke to ja polecam używanego u pewnego pana na allegro, który daje 2 lata gwarancji na wzmacniacze, które u niego się zakupuje. Mój śmiga już rok i ostro go katuję a nic do tej pory się nie stało :)
http://www.allegro.pl/item983985627_blaupunkt_tha280_600_wat_2_kanaly_gw arancja.html <-- u mnie to śmiga pod skrzynią lanzara 275wat w rms. I na spokojnie daje radę :) Ogółem to w swojej Hani mam 2 przednie głośniki alpine, radio alpine i właśnie tą skrzynie :) Szczerze to jest okrutny rozwał w aucie :)
A jeśli chodzi o 4 kanałówke to http://www.allegro.pl/item983988860_blaupunkt_gta_475_4_kanaly_uzywany_g warancja.html

BLACKDEVIL
06-04-10, 17:40
mac audio to nie miałem ale słyszałem ,że dają radę

szastal
06-04-10, 18:06
Każdy wzmacniacz daje radę jednak zwróćcie uwagę na stabilność pracy wzmacniacza, nie które ledwo wyrabiają 4 ohmy, przy słabej jakościowo głośnikach dostaną kiepską harmoniczną i impedancja spadnie nawet poniżej 1 ohma i wtedy już jest bardzo źle dla wzmacniacza, nawet chyba hertz`e mają w opisie że schodzą do 2,5ohma mowa o głośnikach 4 ohmowych . Dlatego płaci się więcej za takie głośniki bo ktoś trochę pracy włożył w to żeby trzymał swoje parametry i sprawdził to laboratoryjnie, z tanimi z allegro bez Parametrów Thiele-Small'a to można wróżyć w fusów i na jedno wyjdzie.

Djadi
06-04-10, 18:06
mac audio to nie miałem ale słyszałem ,że dają radę

Ostatnio byłem w Media i koleś zaprezentował i zestaw MAC powiem wam że JBL się chował :rolleyes: cena za JBL-a dwa razy droższa hmmm

Decyzja padłą kupiłem wzmacniacz Mac Audio 4500, 4 kanałowy od jednego z klubowiczów :)

cifek wawa
08-04-10, 20:14
a co myslicie o wzmakach: blaupunkcie gta 260 oraz gta2 special mkII ?
i czy ktos mial glosniki firmy alphard ?