Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Konsola nawiewu

Electros
05-04-10, 15:24
Siemano, mam pytanie.
Próbował ktoś z was przełożyc konsole nawiewów do deski w 5gen'ie z jakiegoś innego modelu.?
Trochę mnie już denerwuje suwak od tempratury i chętnie zmienił bym go na pokrętło ale nie mogę znaleźc inf. na ten temat.

NuNeK
05-04-10, 16:57
ułamany ?? przechodziłem to samo ale jest na to wyjście ... jeżeli masz ułamany suwak to napraw go .... linka od nawiewów idzie po schowek i tam jest cały naciąg, pancerz od linki wchodzi w taką blaszkę (jakby zatrzask) odegnij ją i przesuń pancerz wtedy suwak będzie lżej chodził i nie ułamiesz go kolejny raz ;) jak na razie u mnie działa bez zarzutów i nie potrzeba przekładać z niczego innego

Electros
05-04-10, 17:47
ułamany ??
Jak na razie jeszcze cały ;P
Ale faktycznie ciężko chodzi. Zobaczę i zrobię tak jak mówisz.
Pomimo tego tak z ciekawości na przyszłośc chciałbym wiedziec czy podejdzie z czegoś. Niechodzi mi o tu o p&p bo tak łatwo nie będzie. Może z 6gen'a.? Chociaż chyba jest wyższa i na pewno ma jakieś łukowate wykończenia.

zakit
05-04-10, 19:25
o ile sie nie myle to w konsoli nawiewu, z pokretlem temp jest sterowana elektronicznie, a w suwakiem jest sterowana mechanicznie wiec chyba sie tak nie da. ale moge sie mylic :)

ja do siebie planuje swap konsoli z prelude 4 gen, ale do tego jest mnostwo roboty :)