Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z centralnym

witolldo
05-04-10, 14:18
Witam;
Na początku chciałbym się z Wami przywitać, jako że jestem nowym użytkownikiem i posiadaczem hondy civic 3d 1.4 is :)). Od tygodnia jestem zakochany w tym aucie :))
A teraz chciałbym przejść do meritum sprawy. Mam taki mały problem z moją Hanią dokładnie z centralnym zamkiem mianowicie, gdy zamykam hondzie z pilota to zamykają się tylko prawe drzwi natomiast lewe zostają otwarte a przy otwieraniu z pilota tylko migają kierunki i nic się nie dzieje tz. prawe są zamknięte a lewe ciągle otwarte. Natomiast jeżeli nie używam pilota a zamykam z kluczyka to wszystko jest ok. zamykają się prawe i lewe drzwi.
Wiecie może co mogło się zepsuć or coś w tym stylu co z tym fantem zrobić ?? z góry dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Witolldo

P.S piloty pochodzą z autoalarmu silicon

raq22100
05-04-10, 18:10
Sprawdź czy dochodzi napięcie do siłowników. Jeśli tak, wina siłownika. Jeśli nie to zmierz napięcia wychodzące z centralki, jeśli są prawidłowe to kable, jesli nie to centralka. DO siłowników wychodzą 2 kable, na których jest puszczane napięcie 12VDC naprzemiennie na 2 kablach przy otwieraniu/zamykaniu.

PS. Masz civica 3d, piszesz w dziale 5d. A poza tym, z takim problemem to do działu elektryka.
Witamy nowego uzytkownika :)

witolldo
05-04-10, 20:19
dziękuje za odpowiedź i przepraszam, za pomyłkę w działach i proszę o przeniesienie.

A jeżeli chodzi o centralkę to może jakiś bezpiecznik siadł albo cuś? bo wszystko chodziło bezproblemowo. Może mam się przymierzyć do zakupu nowego siłownika ?

A czy przy zepsutym siłowniku działałby centralny przez kluczyk ? bo mi wszystko zamyka się ale z kluczyka przy pilocie problem

raq22100
05-04-10, 23:08
Zależy, jak masz centralny seryjny,a pilota z centralką dodadkowego, i CZ zamke chodzi ale bez pilota to znaczy ze centralka od pilota padła. A jeśli masz CZ z pilotem doczepiany i nie działa z pilota, a z kluczyka mozesz otworzyc cały samochód (tzn. że CZ działa, tylko pilot nie), a kluczykiem otworzyć drzwi mozesz manulanie.

Kosciech
05-04-10, 23:55
padł dokładany siłownik w drzwiach kierowcy lub odkręciło się cięgno od niego lub też coś sie porobiło z kablami idącymi to tego siłownika. Zdejmij boczek w lewych drzwiach i obadaj sprawe.

witolldo
07-04-10, 13:46
tak zrobię, ale dopiero w sobotę :o) a jak zobaczę, że siłownik caput? bo kabelki raczej oki bo ostatnio tam zaglądałem ale w sumie nie pomyślałem o siłowniku ... :) dziękuję bardzo.

raq22100
07-04-10, 18:05
to go wymien ;p