PDA

Zobacz pełną wersję : Wycieraczki

Ceglan
04-04-10, 14:09
Witam, czy u was po spryskaniu płynem szyby wycieraczki włączją się automatycznie? (VI gen)
BO U MNIE NIE. I do tego spryskiwacz tylnej szyby nie dziala-tzn nawet plynu tam nie pompuje, wiec podejrzewam ze to moze włącznik wycieraczek jest zepsuły.

Budziniak
04-04-10, 16:09
Mam tak jak tylko...tylko ze co jakiś czas :) Pryskam płynem i wycieraczki się nie włączają. ale ogólnie to wycieraczki powinny się włączać po każdym tryśnięciu płynem.
Odnośnie tylej szyby to obstawiam pompkę bo na tył jest oddzielna.
Pompka-kostka-zasilanie-bezpiecznik

Ceglan
04-04-10, 18:34
Odnośnie tylej szyby to obstawiam pompkę bo na tył jest oddzielna

A gdzie ona jest dokładnie?:confused:

Chipsy2
04-04-10, 18:48
Pompka znajduje się w szukajce ;) A tak serio w zbiorniczku od spryskiwaczy jedna od przedniej szyby druga od tylnej :)

Budziniak
04-04-10, 19:00
:) Tak jak wyrzej i z tego co pamiętam to ta z prawej jest od tylnej szyby a ta z lewej od przedniej. Kupując używkę musisz być pewny że jest na tył bo pomimo identiko wyglądu różnią się nie znacznie kostkami.
Sam zbiorniczek znajdziesz przed przednim lewym kołem, skręć koła w prawo odegnij nadkole ( nie połam ) i sprawdź czy prąd dochodzi do pompki w momencie gdy ( kolega ) włączy tylny sprysk ( ja Swoje nadkole połamałem :) i qrwiąc zadzwoniłem do hurtowni po nowe :D )

CEZAR86
05-04-10, 00:03
to chyba norma ze w 6genie po psiuknięciu płynem wycieraczki się nie uruchamiaja automatycznie;)

kenny
05-04-10, 00:08
to chyba norma ze w 6genie po psiuknięciu płynem wycieraczki się nie uruchamiaja automatycznie;)

W moim cifie EJ9 nie włączały się, ale już w EK4 tak.

Budziniak
05-04-10, 00:21
Ja mam ek3 i się uruchamiają tylko czasem coś im odwali :)

marcin1982
05-04-10, 23:47
u mnie w eg3 też wycieraczki się nie załączają autmatycznie, tak ma być czy to jest usterka?::D

pablo_020
06-04-10, 00:32

w ek3 sie uruchamiaja automatycznie

Ceglan
07-04-10, 16:33
w ek3 sie uruchamiaja automatycznie

W moim cifie EJ9 nie włączały się, ale już w EK4 tak

A W EJ9 MAJĄ SIĘ W KOŃCU WŁĄCZAĆ CZY NIE?:confused:

CEZAR86
07-04-10, 23:03
w moim ej9 się nie włączają;)

WaSSIL
07-04-10, 23:53
no to mamy kolejną różnicę pomiędzy ek3 - ej9 :D
Ps. wczoraj pytałem się zioma co ma ej9 tak z ciekawości i jemu też się nie załącza

Ceglan
08-04-10, 17:51
NO to po części problem rozwiązany. Wycieraczki nie mają się włączać. Więc muszę sprawdzić pompkę na tył. I przy okazji na przód chyba też bo płyn na przód "wraca się", tzn nie leci od razu po nacisnięciu tylko po jakims czasie.

Budziniak
08-04-10, 17:55
NO to po części problem rozwiązany. Wycieraczki nie mają się włączać. Więc muszę sprawdzić pompkę na tył. I przy okazji na przód chyba też bo płyn na przód "wraca się", tzn nie leci od razu po nacisnięciu tylko po jakims czasie.

Na allegro widziałem taki malutkie zaworki które się wpina w przewód przy dyszach. Groszowe sprawy więc możesz pomyśleć. Ja mam podobnie bo ćwiartkę szyby wycieraczka zdąży przelecieć na sucho :(

Woźniak
08-04-10, 19:37
Może też być wina wężyka. Trzeba posłuchać czy silniczek pobiera płyn jeżeli tak to trzeba szukać może wężyk spadł i psika gdzieś w bagarznik

Ceglan
10-08-11, 00:56
A jeśli płyn leci dopiero po pewnym czasie, to zapewne też wina silniczka? bo chyba płyn powinien być w układzie cały czas, i tylko czekać aż będę chciał trysnąć...

Heiner
11-08-11, 14:42
A jeśli płyn leci dopiero po pewnym czasie, to zapewne też wina silniczka? bo chyba płyn powinien być w układzie cały czas, i tylko czekać aż będę chciał trysnąć... tak, jesli masz zaworek zwrotny - takie male plastikowe cos, w sumie moze byc od dowolnego samochodu (liczy sie srednica koncowek). bez tego plyn z wezyka bedzie sie cofal do zbiornika i bedziesz mial "opoznienie" w psikaniu (na przod polecam trojnik z zaworkiem) :cool: