Zobacz pełną wersję : Ciezki temat - region code JVC KD-AVX2
chce kupic w stanach to radyjko, ale pojawia sie problem z region code na DVD, szukalem po google.com i jedyne co znalazlem to ze tak samo sie odblokowuje jak avx1, i ze za pomoca jakiegos glupiego pilota ktorego ma koles w angli i nie chce sie podzielic skad i jak. Wiec kieruje prosbe do wszystkich, czy ktos zna kogos, lub wie jak odblokowac, badz zmienic region code z 1 na 2 w tymze radiu, lub czy ktos moglby mi odblokowac ten region kod.
Z gory dzieki
jeszcze zobacz czy odbiera w pal czy ntsc
no to po co Ci to radio????
bo jest tansze od tego samego w polsce o 1000 zlotych i jest fajne, wiec sie proboje dowiedziec jakie sa szanse zmienic kod regionu i przystosowac do europejskich DVD
stuff.hunter
13-09-06, 16:59
..May, chyba nie zrozumiałeś emg .... ciekawe gdzie kupisz płytki DVD w NTSC :) a poza tym używając kompa i wypalarki DVD można zmienic sobie region ( w kopii oczywiście )
heh moj blad :) teraz juz rozumiem, wiesz ja sie nie znam na DVD, mam tyle pojecia co ze sie wklada plytke i powinno grac :). ale skoro NTSC nie jest dobrym formatem to daruje sobie to radio, heh no pewnie dlatego takie tanie. Dzieki wszystkim za pomoc.
Nie no. NTSC jest dobrym formatem. 30fps zamiast palowskich 24. W japoni też mają NTSC tylko jakieś jeszcze inne. Niewiem jak na DVD ale na konsolach jak się gra to zawsze wolałem grać na ntsc. Animacja lepsza.
Pozatym chyba taki odtwarzacz dvd którego sygnał wyjściowy jest w NTSC. Powinien też PAlowskie filmy odtwarzać nie ??
A przerobienie z NTSC na PAL to chyba nie mecyje. wszystkie przerobione konsole odtwarzają i NTSC i PAL :).
stuff.hunter
18-09-06, 15:47
...@ Lord Zed : konsole i odtwarzacze to dwie różne historie :)