Zobacz pełną wersję : Skrzypiące gniazdo pasów
Siemka. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że podczas pokonywania nierówności skrzypi mi fotel - co dla mnie jest, nie ukrywam hehe ciężko obciachowe :D Lecz zdumiałem się dziś w trakcie powrotu do domu, gdy zorientowałem się iż to wcale nie fotel skrzypi, tylko gniazdo pasa kierowcy(to z czerwonym przyciskiem do zapinania pasów - nie wiem jak fachowo to nazwać). W trakcie jak ja przemieszczam się lub kołyszę na fotelu, pas porusza tym "gniazdem", które w miejscu mocowania (do fotela) wydaje głośne skrzypiące dźwięki. Czy ktoś z Was miał podobny problem i się go pozbył??
WD40 powinno załatwić sprawę ;)
Pozdr.
A nie można tego jakoś rozkręcić i naprawić w 100% - tach?? Szczerze jest tam bardzo ograniczony dostęp i to mnie martwi.
Mnie też to czasem do szału doprowadza. Miałem się za to wziąć ostatnio, chciałem to rozłożyć na części pierwsze i przesmarować, ale po krótkich oględzinach doszedłem do wniosku, że bez demontażu fotela się nie obejdzie, więc na razie sobie odpuściłem. Niemniej jednak niedługo do tego powrócę, jak tylko będę miał wystarczająco dużo czasu.
tez to mam, zlozylem go tzn odgialem tak zeby byl dostep i psyknolem tam do srodka preparatem do gum na bazie silikonu i na razie cicho :D :p
ja śmignąłem WD 40 i jest cisza już dobre pół roku
pozdr
mialem identyczny problem, silikon w sprayu załatwił sprawe już na ponad pół roku :) polecam