Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brzęcząca klima

boryspas
02-04-10, 20:03
Witam

Dziś zauważyłem dziwny objaw. Po załączeniu klimatyzacji słychać metaliczne brzęczenie. Z początku myślałem, że to coś w wydechem ale to jednak sprężarka. Po zwiększeniu obrotów brzeczy bardziej (jakby miało sie coś urwać :) ). Spotkał się ktoś z czymś takim ?

Pozdrawiam
Borys

MikeFoto
02-04-10, 20:50
Jeśli to brzęczenie jest ze sprężarki to może być sprzęgiełko sprężarki lub sama sprężearka. Kiedy ostatnio robiłeś przegląd klimy - wymiana czynnika chłodzącego, oleju w układzie?

boryspas
03-04-10, 16:48
Jeśli to brzęczenie jest ze sprężarki to może być sprzęgiełko sprężarki lub sama sprężearka. Kiedy ostatnio robiłeś przegląd klimy - wymiana czynnika chłodzącego, oleju w układzie?

Hmm, ja osobiście nigdy :) Wybierałem się żeby to zrobic ale zawsze zabrakło czasu. Czyszczone były tylko nawiewy...

MikeFoto
03-04-10, 19:52
Hmm, ja osobiście nigdy :) Wybierałem się żeby to zrobic ale zawsze zabrakło czasu. Czyszczone były tylko nawiewy...

To radzę się wybrać. Bo jeśli niema oleju w układzie (jest on wymieszany z czynnikiem chłodzącym) to włączając klimę zatrzesz sprężarkę i będzie do wymiany....:(