Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek

Cichy90
02-04-10, 18:55
Witam. Zmieniłem akumulator i coś stało się ze otwierają się tylko drzwi kierowcy nie działa centralny zamek czy jest do tego jakiś np bezpiecznik ?

skolopendra
02-04-10, 22:10
zy jest do tego jakiś np bezpiecznik ?

być powinien ,zamek seria czy dorabiany?

Cichy90
03-04-10, 14:49
seryjny

kedzior.kedzior
03-04-10, 16:30
sprawdz bezpieczniki pod maska zdaje się ze 20 A

Cichy90
12-04-10, 07:57
Bezpieczniki pod maską całę

Cichy90
14-04-10, 23:15
ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Budziniak
14-04-10, 23:22
Otwórz i zamknij wszystkie drzwi może masz przełamane przewody w gumowym łączniku a wymiana aku to akurat zbieg okoliczności. Poruszaj tymi gumami. Ja u Siebie mam taki sam objaw że czasem nie załapuje c.z

amidiot
21-04-10, 16:33
o

Cichy90
21-04-10, 22:35
Rozebrałem drzwi kierowcy jest tam taka zielona skrzynka wygląda na jakiś przekaźnik do centralnego gdy odpinam z niego kość i podłączam słychać coś w drzwiach ale nic się nie dzieje tak samo jest tak rozebrałem drzwi pasażera odłączając kość słychać że zamek chodzi lecz się nie zamyka ale to nie będą przetarte przewody bo zamki reagują

mastach
22-11-11, 13:41
Odkopie trochę kotleta nie nie chce zakładać nowego tematu.Mam taki problem ze po wymianie aku przestał mi działać centralny zamek ale jakoś nie miałem czasu patrzeć dlaczego i tak jeździłem.po jakimś czasie pojawił się kłopot z odpalaniem auta rano porostu gdy chce odpalić to muszę to robić przez kable zapłonowe.tylko mam pewna zagadkę jeśli centralka samoczynnie się naprawi i działa to rano samochód zapala a jeśli przestanie działać to auta nie odpalę czy jest to od siebie jakoś zależne może ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak go usunąć???Dziękuje za wszelakie sugestie Pozdrawiam mastach

kris-cf
22-11-11, 14:12
Według mnie masz gdzieś na kablach od centralnego zwarcie, dla tego rozwala ci aku i nie działa centralny.

mastach
22-11-11, 22:32
tylko dziwne jest to ze raz dziala a raz nie??i to tak bez przyczyny zacznie dzialac albo nie...

gepard206
03-12-11, 00:02
Mam ten sam problem co autor wątku jak i użytkownik "mastach"

po wyjęciu bezpiecznika i ponownym wpięciu - wszystkie drzwi się otwierają , ponowne przekręcenie kluczyka w drzwiach zamyka wszystkie, po pewnym czasie lub odpaleniu samochodu centralka umiera i wydaje tylko agonalne zmęczone dźwięki ...

otwierałem i rozpinałem wszystkie drzwi ... nie ma poprawy ... czy moduł mógł się uszkodzić ? ... a więc nadal jestem bez centralki :>