Zobacz pełną wersję : Czy ktos z was ma w swoim HB 5g fele 9x16 ET 15?????
Witam jak w temacie! jest mi wiadomo ze nie obedzie sie bez poszerzania auta! wiec chciałem sie dowiedziec czy juz ktos takie cos robił i jakie sa utrudnienia i koszty takiej operacji! zgóry dziekuje i pozdrawiam szumis20
Może troche nie na temat. Ale masz fote tych felg ?? ET 15 :O. JAkie gumy chcesz tam dać 225 czy co ?? Widze w opisie że masz d13 to spalanie skoczy chyba z litr.
A koszta takiej operacji to gdziesz czytałem na forym że trzeba malować element (bo lakier nie wytrzymuje takiego ostrego podgięcia )to musisz liczyć ze 400 zł albo i lepiej.
stary daj sobie na wstrzymanie z takimi szerokimi felgami, takie fele pasuja do BMW a nie do Cifa. Bedziesz miał kłopoty na codzien z uzytkowaniem.. nie dosc, ze takie szerokie beda wystawac duzo poza obrys auta to oponka na tak szeroka felge bedzie potrzebna min. 225/235 :idea: Nie wspominajac o profilu i naszych dziurach na drodze ale to jednak Twoj wybor i Ty decydujesz, my tylko mozemu udzielic porady. Nie spotkałem jeszcze nikogo u nas w klubie aby smigał na takiej feldze wiec konkretnej odpowiedzi zapewne nie dostaniesz..
ARTX przeciez twój serdeczny kolega sknerus niewie czy ma jeszcze ale wiem ze miał 9x16 w swojej! oponki tutaj maja byc 215/40/16, lubie sie wyrózniac i predzej czy później beda one na aucie ziomek! pozdro. szumis20
Zawsze mnie w takich momentach zastanawia dlaczego w ogóle ktos chciałby poświęcać techniczne zgranie zawieszenia, osiągi i komfort użytkowania dla tak wątpliwych modyfikacji stylistycznych. Zabijesz to biedne 1.3 takimi kołami, już nie mówiąc o tym, że będzie wyglądać jak cross-country na szczudłach...i to jeszcze takich poszerzanych.
Auto na 15x7 i oponkach 195/50 będzie o wiele lepiej wyglądało, a prowadzenie, spalanie i osiągi będą w ogóle nieporównywalne.
a najlepiej 6.5x15, bo wlasnie na takiej feldze najlepiej uklada sie opona 195mm...
9" felga w civicu... to dopiero bedzie kupa z wlosem :sad:
Witam! można temat zamykać bo własnie kupiłem fele! czytam te wasze koment i sie smieje z tego! popiersze niewiem czy wiecie ale nie bedzie d13 tylko d16z6! po drugie auto bedzie zglebowane tak jak trzeba! po tzecie kupiłem fele z et 30 takeze nie bedzie trzeba robic balachówy po czwartek bedzie to 2 civic w polsce który ma 9x16! w przyłym roku jak założe je to zapodam foty i odrazu zmienicie zdanie jesli chodzi nie o wzór tylko o to ze idzie wstawić 9x16 do jajka!! pozdrawiam szumis20.
A co zmieni fakt że kiedyś tam bedziesz miał 1.6 pod maską?. Na tych kołach to bedzie muł. A dlaczego dopiero w przyszłym roku je założysz? Są takie ciężkie że ich założenie zajmuje tyle czasu?
bedzie to 2 civic w polsce który ma 9x16wow. chyba jednak wolalbym miec 258 civica w polsce, ktory ma 6.5x15....
jak założe je to zapodam foty i odrazu zmienicie zdaniejakos nie podejrzewam :P
markos wiesz co jak bym ci proponował założyć koła od taczki!!! napewno bedzie *****iscie wygladał twój pikny samochodzik.
Wallia nie zakładam z tego wzgledu ze jest do porobienia pare żeczy!
Nierozumiem waszej opini ze auto bedzie muł!!!!!!!!! opona ma byc tylko 2 cm wieksza niż obecna takze niewiem skad macie takie teorie!! jak bede chciał to moge nawet te auto pchac! wole wyglad niz moc! pozdrawiam.
Człowieku, podstawy fizyki. Głównym spowalniaczem nie będzie szerokość opony tylko fakt wiekszej felgi (16") i jej szerokości (9"). W tym przypadku, w porównaniu z felgą 6.5x15 nie tylko oddalasz ciężar od środka obrotu (co ma największy wpływ na pogorszenie przyspieszenia, zwłaszcza ze startu zatrzymanego) ale jeszcze na dodatek znacznie go zwiększasz.
Chociaż patrząc na to z innej perspektywy: D13 nigdy nie będzie żadnym ścigaczem, więc skoro Tobie podchodzi ów wątpliwy lans to faktycznie, rób jak chcesz.
Kras zgadzam sie z toba jak najbardziej!! denerwuj mnie to ze nikt tego nie widział i juz komentuje!!!!!!!! *******enie o niczym!!!!!!! a dla przypomnienia to treść tematu: ,,Witam jak w temacie! jest mi wiadomo ze nie obedzie sie bez poszerzania auta! wiec chciałem sie dowiedziec czy juz ktos takie cos robił i jakie sa utrudnienia i koszty takiej operacji! zgóry dziekuje i pozdrawiam szumis20,, jakos nie widze jakich kolwiek komentarzy skierowanych do tematu! pozdrawiam szumis20
ARTX przeciez twój serdeczny kolega sknerus niewie czy ma jeszcze ale wiem ze miał 9x16 w swojej!
na przodzie mial 7,5 a na tyle 8J i opony 215 na tych felgach wygladały bardzo do dupy :)
można temat zamykać bo własnie kupiłem fele!
wiec zamykamy bo i temat sie wyczerpał.