Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tylna wycieraczka Civic gen.5

baza
13-03-05, 16:40
Potrzebuje pomocy.
Tylna wycieraczka mi strasznie marze i mam problemy z widocznością.
Chciałbym się dowiedzieć czy można wymienić samo pioro czy trzeba coś więcej.Wiem że np. w Cinquecento się nie da samego pióra wymienić.
Jestem 100km od swojegop auta bo bym sprawdził a muszę wiedzieć jak najwcześniej.
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam.

hosi
13-03-05, 19:15
Pióra samego niestety nie można wymienić. Możesz ewentualnie kombinować i gumę wymienić. Cała wycieraczka w ASO to koszt ok. 150żł.

Dominik_bb
13-03-05, 20:28
kombinuj z gumką 5zł za szt dostaniesz je w kazdym sklepie motoryzacyjnym :)

jamal
13-03-05, 21:55
ja wymieniam co wiosne i niema z tym zadnego problemu bierzesz zestaw na przod i osobna jedna sztuke na tyl wyciagasz gume wyjmujesz 2 metalowe preciki dajesz ja do nowej gumy ucinasz na miare i wkladasz tak jak wyciagnoles stara gume i po klopocie :] albo jak wymieniasz przednie to jak jedan dobrze zbierala to mozesz jej urzyc :)

szpulek
14-03-05, 12:02
a czy zestaw z aso obejmuje cale ramie z ta sprezyna? zauwazylem, ze jak docisne wycieraczke to zbiera wyzej na szybie.. moze podciagnac ta sprezynke? pzdr

gzawa
14-03-05, 12:29
Witam
Tak jak sugerują koledzy :
kup sobie "gumkę do pióra " :grin: za 5 zł
wymiana trwa 2 minuty- wiem bo sam to przerabiałem

pzdrw

hosi
14-03-05, 17:46
a czy zestaw z aso obejmuje cale ramie z ta sprezyna?

Najprowdopodobniej tak.

Toms
14-03-05, 19:05
moze najpierw wymien sama gume bo mozesz miec juz stwardniala gumke piora i przez to gory ci nie wyciera a potem najwyzej aso

szpulek
14-03-05, 22:53
ok. zmienie gumke 8) i dam znac :twisted: pzdr

davidns
07-09-05, 17:17
Kurcze ale zrypali ta wycieraczke... kupilem cale pioro, a tu sie nie da zmienic wiec meczylem sie z pol godziny zeby ja sciagnac i wymienic gumke:) Przy okazji zlamalem plastik zaslaniajacy srube mocowania do szyby, ma ktos taki na sprzedaz? A moze jest w komplecie z nowa wycieraczka, wie ktos?

szpulek
09-09-05, 09:36
az tak ciezko gumka schodzi ?? :lol: pzdr