Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mugen apexi n1 który i dlaczego

januwek
30-03-10, 18:33
W planach mam kupno na allegro repliki apexi n1 ale ceny wachają sie od ok 130zł do 200zł. czym się różnią?? dodam że żadne opaski które są w gratisach do tych droższych są mi nie potrzebne bo mam kogoś kto mi przyspawa uchwyty. Czemu róznice w cenie są tak wielkie? Aha i jakiej średnicy końcówke wybrać? żeby nie było wsi, nie chce małej rurki ale też nie chce żeby była taka jak rynna. Jaką kupić do ej9?? Jakie wy macie u siebie? i czy możecie polecić kogoś z allegro z tłumikami??

Jarząb
30-03-10, 23:35
kup sobie rmmotorsport całkiem niezłe i za przyzwoite pieniądze , jutro bede miał wyspawany wydech na srodkowym m techa i własnie końcowym rmmotorsport

zakit
30-03-10, 23:37
W planach mam kupno na allegro repliki apexi n1 ale ceny wachają sie od ok 130zł do 200zł. czym się różnią?? dodam że żadne opaski które są w gratisach do tych droższych są mi nie potrzebne bo mam kogoś kto mi przyspawa uchwyty. Czemu róznice w cenie są tak wielkie? Aha i jakiej średnicy końcówke wybrać? żeby nie było wsi, nie chce małej rurki ale też nie chce żeby była taka jak rynna. Jaką kupić do ej9?? Jakie wy macie u siebie? i czy możecie polecić kogoś z allegro z tłumikami??

szczerze mowiac wole dobrej jakosci gruba opaske, i przyspawac wieszaki do obejmy, niz spawac do tlumika, potem zacznie rdzewiec i tyle bedzie - no chyba ze masz kogos kto ci wyspawa TIGiem i wieszaki tez beda z nierdzewki.

kornel861
31-03-10, 00:31
Ja w EJ9 mam "mugena" z allegro za 150pln,pucha90fi ale srodek (wlot/wylot silencera na 50mm) juz sie wypali trochel wiec jest znosny na 5k rpm ale na poczatku tragedia w porownaniu do seri.Calosc mam na Hi flow,przelot AWG i 2cale.

mikeS
31-03-10, 13:31
Ja w EJ6 mam replikę apexi n1 już ponad rok i jak na razie jestem zadowolony dałem za niego chyba 180zł po zimie wygląda całkiem godnie słyszałem że ponoć rdzewieje u mnie póki co luzik:D

Jarząb
31-03-10, 20:05
januwek ja ci pokaże muj apexi n1 style tą lipe po 160zł , jutro wrzuce foto , zobaczysz co z niego zostało po 1,5 roku użytkowaniu , ja byłem w szoku . . !! :eek:

januwek
31-03-10, 20:37
a teraz dalej go masz? czy inny? czekam na foto...

analyzer64
31-03-10, 22:36
Ja mam replikę Apexi N1, ogólnie po kupnie auta, bo już kupiłem samochód z tym tłumikiem, to pierwszego dnia chciało mi się ż***ć z bólu głowy, po przejechaniu 350km. Następnego dnia już było dobrze :D z wkładką jest ok, nawet w trasę mogę ruszyć, ale tłumik skutecznie zniechęca pasażerów do dłuższej jazdy. Ja tam lubię jego dźwięk, po kupnie nowego tłumika środkowego (oem) jest jeszcze lepiej, dźwięk stał się bardzie basowy mniej więcej do 3500rpm, dalej już ładnie ryczy :)

Niedługo będę lakierował auto, więc zastanawiam się nad założeniem coś ala' mugen zamontowanego pod kątem.

Jarząb
31-03-10, 22:49
nieche mi sie opisywać co zniego zostało , prawie nic . . jutro ci wrzuce foto , ja teraz kupiłem końcowy rm-motor na allegro są po 170zł ale wygląda naprawde nieżle zobaczymy jak sie bedzie spisywał , jutro pokaże zdjęcia wieczorem . .

pzdr. .

kielu
01-04-10, 19:05
Moim zdaniem jeśli chodzi o wygląd tłumika to N1. Sam mam taki,od roku. Jest głośny to fakt,ale z silencerem da sie jeździć...ale kto by z nim jeździł ;) Po zimie niestety pojawił sie rdzawy nalot,ale naszczęście autosol załatwił sprawe i jest ok. Dałem za niego coś koło 180pln.

tomson1192
01-04-10, 19:22
również od jaki 2 miechów jestem właścicielem apexi n1 i z silencerem brzmi przyjemnie, nie miałem okazji jeszcze jeździć bez silencera, a co do rdzy to nie zauważyłem takowej na nim

januwek
01-04-10, 21:00
ok a ogólnie jakiej średnicy końcówka pasuje do hondy?>? Co z tymi fotkami??

tomson1192
02-04-10, 06:52
ja u siebie w mb2 mam srednice 100mm http://img36.imageshack.us/i/pict9916a.jpg/

raggaman
09-04-10, 19:33
Panowie..jaki końcowy polecacie, żebym nie dostał nagłego bólu głowy ? ;)

Bo brat ma w swoim EJ2 jakieś wynalazek, który pierdzi..ryczy i ogólnie wydaje dźwięki z piekła rodem :mad:

Powell
10-04-10, 08:29
Panowie..jaki końcowy polecacie, żebym nie dostał nagłego bólu głowy ? ;)

Bo brat ma w swoim EJ2 jakieś wynalazek, który pierdzi..ryczy i ogólnie wydaje dźwięki z piekła rodem :mad:

Możesz o ty dużo poczytać w tym temacie

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10682&page=278