PDA

Zobacz pełną wersję : Simering, łożysko aparatu zapłonowego

Fish
30-03-10, 01:25
Witam.

Czy ktoś wie jakie rozmiary ma simering, łożysko i o-ring w D14Z4??
I gdzie to można kupic ?

amon
31-03-10, 21:01
kupić to tylko na allegro chyba można. w serwisie napewno nie ma , tylko cały aparat :( Widziałem na allegro całe zestawy naprawcze - łożysko , simering i o-ring, podobna sprzedawca miał do każdej hondy trzeba było tylko podać typ silnika. poszukaj napewno jest

Fish
31-03-10, 21:42
Widziałem ten zestaw naprawczy na allegro ale koleś nie odpowiada na maile ani telefonu nie odbiera. Pytam o rozmiary tych elementów ponieważ pomyślałem ze mogę kupic jakieś nie oryginalne zamienniki. a narazie wysmarowałem oring silikonem zobaczymy co z tego będzie. jeśli nadal będzie olej uciekał to będę musiał zakupic kompletny zestaw naprawczy.

Muzyk-Grzes
24-11-10, 16:49
Jeśli olej wycieka pomiędzy aparatem a głowicą (w miejscu połączenia) to oring ale jeśli leje z pod aparatu to simmering ten ma wymiar 12,5x22,5x5, wiem że wymieniają simmeringi na 12,5x23x7 ,które są wyższe i nieco szersze.
I tu też pytanie czy ktoś juz to robił i czy po dłuższym czasie nie okazuje się że ponadwymiarowy simmering zaczyna przeciekać lub coś innego się z nim dzieje.

zico1981
10-08-11, 18:12
odkopie temat, pilnie poszukuje takiego simeringa, jesli ktos ma lub wie gdzie dostac prosze o kontakt.