Zobacz pełną wersję : Simering, łożysko aparatu zapłonowego
Witam.
Czy ktoś wie jakie rozmiary ma simering, łożysko i o-ring w D14Z4??
I gdzie to można kupic ?
kupić to tylko na allegro chyba można. w serwisie napewno nie ma , tylko cały aparat :( Widziałem na allegro całe zestawy naprawcze - łożysko , simering i o-ring, podobna sprzedawca miał do każdej hondy trzeba było tylko podać typ silnika. poszukaj napewno jest
Widziałem ten zestaw naprawczy na allegro ale koleś nie odpowiada na maile ani telefonu nie odbiera. Pytam o rozmiary tych elementów ponieważ pomyślałem ze mogę kupic jakieś nie oryginalne zamienniki. a narazie wysmarowałem oring silikonem zobaczymy co z tego będzie. jeśli nadal będzie olej uciekał to będę musiał zakupic kompletny zestaw naprawczy.
Muzyk-Grzes
24-11-10, 16:49
Jeśli olej wycieka pomiędzy aparatem a głowicą (w miejscu połączenia) to oring ale jeśli leje z pod aparatu to simmering ten ma wymiar 12,5x22,5x5, wiem że wymieniają simmeringi na 12,5x23x7 ,które są wyższe i nieco szersze.
I tu też pytanie czy ktoś juz to robił i czy po dłuższym czasie nie okazuje się że ponadwymiarowy simmering zaczyna przeciekać lub coś innego się z nim dzieje.
odkopie temat, pilnie poszukuje takiego simeringa, jesli ktos ma lub wie gdzie dostac prosze o kontakt.