PDA

Zobacz pełną wersję : Nadkola tylne

borkosia66
29-03-10, 20:57
Witam. Wszyscy posiadacze tego modelu Hondy chyba dobrze wiedza ze jedna z piet Achillesa jest słabe wytłumienie karoserii.Moje pytanie czym skutecznie wygłuszyć tylne nadkola.Pozdrawiam.

Robert_F
29-03-10, 22:19
Nadkola były dostępne w którymś z wykonań civica ale nie na polski rynek. Nie wiem, czy jeszcze można je kupić ale jeśli można to słono będzie trzeba za nie zapłacić. Jeśli Ci zależy to mogę znaleźć w katalogu serwisowym ale cz skórka warta za wyprawkę?

Mr_Harry
30-03-10, 13:06
Poszukaj była dyskusja o nadkolach z ASO i o cenach. Ale to autko jest głośne - również przód, nadkola, maska, progi - ja użyłem masy gumowej pod pędzel - takiej do uszczelniania blach dla blacharzy i po zastygnięciu jest jak warstwa gumy, chociaż oryginalne nadkola pewnie będą lepsze - są podobne jak w focusie - pokryte taką jakby wykładziną.

borkosia66
31-03-10, 21:58
Trochę pracy już włożyłem w wygłoszenie auta,drzwi przedni ,tylne ,maska silnika ,podłoga bagażnika ,klapa bagażnika ,nadkola tylne już są zrobione ,chodź te ostatnie masa bitumiczna parę warstw to dalej słychać nawet obijający się piasek.Może Mr_Harry pamiętasz nazwę tego uszczelniacza.Pozdrawiam.

Mr_Harry
03-04-10, 19:17
Coś takiego to było:http://moto.allegro.pl/item951435917_masa_uszczelniajaca_app_seal_10_guma _na_pedze.html

borkosia66
06-04-10, 21:33
Dziękuje za podanie linku producenta masy ,muszę jedynie poczytać czy można ja stosować na masy bitumiczne.Pozdrawiam.