Zobacz pełną wersję : Jakie głośniczki....????
Od kilku dni użytkuje szczęśliwie Hondzie i mam takie pytanko:
czy w Civicu 1.4 is SEDANIE D14A4, z tyłu wejdą w te otworki na półce głośniki o wymiarach-150 mm x 230 mm (6'' x 9'')????? nie wiem dokładnie jak w tych modlach jest, a nie chciałbym kupić za małych.... (dodam tylko dla uściślenia że są to "otworki" fabryczne, tzn pod plastikową siatką..)
lubisz trzeszczacy plastik?? na serii juz dobrze daje a co dopiero jak wsadzisz cos lepszego.Ja odradzam.Lepiej dobry przod.
hmm. no racja, ale z przodu też trzeba wyciszyć zeby fajnie pykało, wiadomo...moze cos wymysle z tymi plastikami...zastanawiam sie tylko czy sie zmieszczą z tyłu o takich wymiarach??
u mnie sie zmiescily
ale zrob jak mowi poprzednik zaloz dobre przody a do tylu wzmacniacz,skrzynia i bedzie pieknie
Lepiej olej te elpisy 6x9 i doloz pieniadze do czegos porzadnego z przodu albo jakiegos dobrego wzmaka... sam kupilem elipsy i uwazam ze kase w bloto wyrzucilem. Czlowiek sie uczy na bledach :wink: nie popelnij mojego :)
zmieszczą się jak pokombinujesz, ale szkoda na to kasy. Uzasadnienie znajdziesz w tym dziale jak poczytasz troszkę. Mi się nie chce pisac po raz setny tego samego
zmieszczą się jak pokombinujesz
i bez kombinowania sie zmieszcza... trzeba sciagnac "polke" z tylu , czyli ten plastik z gornej czesci polki, pozniej od góry wkładasz elpisy 6x9, przykrecasz srubkami i po krzyku. podpinasz pod fabryczne kabelki i dziala...
Z elipsy = zestawu przewaznie trojdroznego nie uslyszysz czystego dzwieku bo wszystko sie ze soba zleje, beda zaklocenia, do tego przy basie polka i plastiki wpadna w rezonsas, bedzie trzeszczało i piszczało... no ale wybór jest Twój :)
Ja Ci po sobie moge powiedziec, ze na elipsy wydałem ok 200 zł i teraz zaluje tego, bo moglbym to dolozyc do zestawu przedniego albo wmacniacza.... a pieniadze piechota nie chodza :wink:
no ja rozumiem ze dobrym rozwiazaniem byłoby wstawienie porządnych głośniczków z przodu, wyciszenie drzwi, do tego wzmacniacz i suboowerek...Tylko ze przez najblizsze pół roku nic takiego mój budzet nie zakłada, więc będe musiał zadowolic sie jakimiś elipsami 6' na 9' w tylnej półce...dzieki za wszelka pomoc.ps. jednak człowiek musi sie na swoich błędach nauczyć :D
jak juz musi koniecznie cos byc to celuj w głośniki za ok 100 zł. W tej klasie cenowej hitem są głośnkki Boschmann :twisted: na allegro wybór tak wielki ze az glowa boli :P ciekawa opcja moga byc naprzyklad :
http://www.allegro.pl/item122369609_boschmann_elipsa_6x9_super_bass_jak_ tuba.html
Jezeli wolisz juz cos co "zalatuje hi-endem" :570: to moze promowane przez MediaMarkt Magnaty Cie zadowolą :)
http://www.allegro.pl/item121884390_magnat_ultra_690_150_w_hit_cenowy_gw _pl.html
Jezeli chcesz wydac mniej niz 100 zł to poeksperymentuj z Boszmanami z nizszej polki :? albo czyms uzywanym...
pozdrawiam i zycze "udanych łowów"
E57
taki OT. ;) istnieje taki polski poradnik o caraudio,zawiera dużo informacji na tematy głośników,subów,miejsc montażu itp.
może można to jakoś podkleić gdzieś na stałe żeby ludzie najpierw czytali jak to powinno wyglądać a później pytali?
myślę że autor nie miałby nic przeciwko temu bo stworzył go w celu uświadamiania ludzi którzy dopiero zaczynają przygodą z caraudio
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=C60C65D72C8290A0
polecam jako obowiązkową lekturę 8)
może można to jakoś podkleić gdzieś na stałe żeby ludzie najpierw czytali jak to powinno wyglądać a później pytali? myślę że autor nie miałby nic przeciwko temu bo stworzył go w celu uświadamiania ludzi którzy dopiero zaczynają przygodą z caraudio
moze niepotrzebnie daje 2gi raz to samo, ale link w yousendit za tydzien wygaśnie, a ten przynajmniej bedzie na jakis dluzszy czas :
http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf
równiez polecam lekture poradnika Bartka 8)
nie chciałem dawać bezpośrednio linka...dobrze że dałeś jeszcze niech to ktoś podwiesi i w regulaminie punkt że najpierw czytamy FAQ Nazara a następnie zadajemy pytania :twisted:
dzieki wielkie za poradnik, poczytałem z zaciekawieniem....tylko nie dał mi odpowiedzi czy zmieszczą mi sie 6'x9'....dlatego spytałem..
Poradnik Bartka działa na zasadzie niepełnego przepisu kulinarnego:opisuje jak wyglada mąka i jajko, ale nie mówi w jakiej temperaturze piec.... ;)
Ale fakt że jest nieocenioną pomocą dla poczatkujących, takich jak ja. :mrgreen:
Poradnik Bartka działa na zasadzie niepełnego przepisu kulinarnego:opisuje jak wyglada mąka i jajko, ale nie mówi w jakiej temperaturze piec....
dokładnie 8)