Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gaz Szczecin

stanly
29-03-10, 14:08
Witam może ktoś mi polecic jakiegoś gazownika w Szczecinie,żeby go nie ponosiło z cena i zeby sie w miare znał :) I może przy okazji jak przełączam na gaz to zapala sie kontrolka od silnika i auto przechodzi w stan awaryjny do 3500 tys obrotów i odcięcie miał ktoś może coś takiego, interesuje mnie co może by nie tak.
Dzieki pozdrawiam.

OSCAR
29-03-10, 14:18
Witam może ktoś mi polecic jakiegoś gazownika w Szczecinie,żeby go nie ponosiło z cena i zeby sie w miare znał :) I może przy okazji jak przełączam na gaz to zapala sie kontrolka od silnika i auto przechodzi w stan awaryjny do 3500 tys obrotów i odcięcie miał ktoś może coś takiego, interesuje mnie co może by nie tak.
Dzieki pozdrawiam.

witam,

co prawda nie polece ci zadnego gazownika w okolicy, ale z tego co piszesz to najprawdopodobniej ogolnie mowiac, masz za uboga mieszanke i proponuje ci nie jezdzic na lpg, zanim nie odwiedzisz jakiegokolwiek gazownika. Zeby sie nie okazalo ze zaoszczedzisz pare zlotych na banzynie z zajedziesz silnik.

poza tym zanim cos zapytasz napisz laskawie jaki masz silnik, jaka instalacje, jakie pozdespoly lpg, ile przelatane na plg, jaki blad wywala komp, jak jezdzi na benie, itd. Przeciez to wrozenie z fusow bez tych informacji.

pozdrawiam

stanly
29-03-10, 14:43
hehe no mój błąd.
Instalacja to jest Al-800 założona w 2005 roku
na gazie przejechałem około 60tyś.
silnik 1.5 16V D15B2 90KM
A co do błędu to na benzynie jest ok tylko jak przełączam na gaz to zapala sie check engine i jeśli z powrotem przełączam na benzyne to jest tylko 3500 tyś i odcięcie.

jasiek09
29-03-10, 21:29
było o tym dużo razy na forum, trzeba zmienić emulator wtryskiwaczy, bo pewnie jest nieodpowiedni

OSCAR
29-03-10, 21:52
było o tym dużo razy na forum, trzeba zmienić emulator wtryskiwaczy, bo pewnie jest nieodpowiedni

jasne, nie ma to jak wujek dobra rada ;) przez 5 lat bylo gucio i nagle ktos podmienil emulator !

60tys. przelatane to pierwsze co bym sie przyjrzal reduktorowi, bo filterek fazy cieklej rozumiem, ze wymieniles i syf z reduktora spuszczales co roku.
jesli nie masz pojecia to jedz do gazownika, albo wymiana albo regeneracja reduktora zapewne (czyszczenie/mycie + wymiana membran i uszczelek).

pozdrawiam

stanly
31-03-10, 19:18
ten reduktor trzeba cały wymienić bo jest pęknięty dzieki za pomoc pozdrawiam :)

OSCAR
01-04-10, 07:25
ten reduktor trzeba cały wymienić bo jest pęknięty dzieki za pomoc pozdrawiam :)

Nie ma sprawy, ciesze sie ze tak szybko znalezlismy przyczyne ;)

Proponuje ci kupic duzo "za duzy" reduktor w stosunku do mocy do jakiej jest przewidziany. Wyjdzie moze pare dych wiecej, ale moze bedziesz chcial pojezdzic na bogato do konca, albo myslisz o wrzuceniu blosa - to zapas na reduktorze sie przyda.

pozdrawiam

p4tryk
01-04-10, 23:12
Andrzeja Struga 82, 70-784 Szczecin. Miałem problemy z gazem przez parę miesięcy i nawet w autoryzowanym serwisie Landi nie potrafili dojść co jest nie tak a tam mi naprawili. Co do cen to może nie są specjalnie tani, ale maja wszystko co potrzeba: czysty warsztat, komputery, analizatory spalin itd wiec nie jest to jakiś tam warsztat u "Pana Zdzicha".
Oprócz naprawy gazu mają Stacje kontroli pojazdów więc możesz sobie zrobić od razu przegląd ;)
Pozdrawiam

OSCAR
02-04-10, 07:35
faktycznie, jest taki Struga (kojarze nicka z forum) w szczecinie i tez polecam tam pojechac, gosc udziela sie na forum lpg i wie dlaczego auta jezdza.
co do cen to mysle, ze nie stac cie (tzn.szkoda kasy) zeby szukac warsztatu, ktory ci zrobi "tanio".

pozdrawiam

p4tryk
02-04-10, 23:14
Andrzeja Struga 82 to nazwa ulicy ; )

OSCAR
03-04-10, 13:32
Andrzeja Struga 82 to nazwa ulicy ; )

tak wiem, skojarzylem to z kolesiem z forum lpg ma takiego nicka i jest ze szczecina.