Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : stukanie metaliczne w przednim zawieszeniu

stefan1510
29-03-10, 10:12
witam! mam pytanie co bym musiał wymienic w przednim zawieszeniu. Obiawy w mojej hani są jakby ktos walił młotkiem w metal z przodu raz z jednej strony raz z drugiej czytałem tu troche i jedni piszą ze tuleje wachacza górnego drudzy że kąńcówki drązka stabilizatora moze ktoś miał takie obiawy

krzys_o
29-03-10, 12:00
Mi to wygląda na wybite końcówki drążków, ale jak nie wejdziesz pod spód auta i nie sprawdzisz to nikt nic nie doradzi. Możesz też podjechać gdzieś na warsztat i za free sprawdzą.

stefan1510
29-03-10, 14:07
końcówki drążków wymieniłem i dalej to jest też byłem tej myśli dzieki pozdrawiam

czara
29-03-10, 15:08
łączniki stabilizatora, mi tak kiedyś waliło jak sie okazało po wejściu w kanał jeden całkiem sie urwał :confused:

collombo11
30-03-10, 12:45
mam dokladnie ten sam objawi. Jakby stukniecie palcem o blache dosyc glosne. po świętach wymieniam amortyzatory tylne i 2 sworznie... taka mam diagnoze jak narazie. i mysle ze po tym wystapi. jedz do mechanika podniesie pokuka zaraz powie co Ci tam konczy zywot;]

ko_sa
07-05-10, 20:48
Witam czy wymiana amorków pomogła?? ja dziś byłem na diagnostyce zawieszenia i koleś znalazł tylko jedną końs\cówke drążka do wymiany. mam u siebie właśnie taki metaliczny dźwięk jakby coś pukało w metalową puszkę i ta zarówno z przodu jak i tył. zauważyłem że gdy jest chłodniej to puka częściej ;)

Marecki
08-05-10, 00:52
Mnie też "wali" jak nie wiem co z z prawej strony, ale ja u siebie zdiagnozowałem: jest to wahacz, ale można też wymienic sam sworzeń prawdopodobnie.Wystarczy poruszac kołem z boku.