Zobacz pełną wersję : Odprowadzenie skroplin z parownika klimatyzacji - gdzie jest?
Jak w temacie, wie ktoś gdzie jest wylot odprowadzenia wody/skroplin z parownika klimy??
Jest pod autem, jak wejdziesz pod spód to zobaczysz schodzący wężyk wychodzi na ścianie grodziowej na samym dole.
Pod samochodem na srodku zaraz za silnikiem jest taka czarna rurka gumowa... na pewno ja zauwazysz jak zajrzysz pod autko ale tylko i wylacznie wjezdzajac na kanal lub podnosnik
dzięki wielkie za informację
przez w/w odprowadzenie chcę odgrzybić parownik /najlepszy dostęp/.Przed chwilką znalazłem na forum opis powyższego, w którym też jest wzmianka o lokalizacji przedmiotowego odprowadzenia - poniżej podaje linka dla potomności
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showpost.php?p=649560&postcount=10
pzdr
Wiesz, jak będziesz odgrzybiał to trzeba uważać, żeby końcówka rozpylająca na wężyku nie zsunęła się i nie została sobie w parowniku. Ta rurka jest wygięta w S i miałem przypadek, że mi się zablokowała i pociągnąłem wyjmując bez końcówki, która zatkała odpływ.
Dało się ją wyssać odkurzaczem :)
i pociągnąłem wyjmując bez końcówk
:eek:
dzięki za info - zanim ten wężyk wsunę to wcześniej poxipolem skleję :D