Zobacz pełną wersję : Kontrolka rezerwy paliwa
Witam.
Posiadam Civa 3D szostej generacji z 96 roku, chcialem sie zapytac czy w tych modelach wystepuje kontrolka rezerwy paliwa czy nie???
Ostatnio mialem wskaznik ponizej czerwonej kreski i nic mi sie nie zaswiecilo...moze spalona???
Ostatnio rowniez bylem na stacji diagnostycznej w celu sprawdzenia skladu spalin bo samochod zre mi jak smok(ostatnio wyszlo okolo 15/100km :cry: )
Gosciu stwierdzil, ze spaliny sa wzorowe a i komputer nie wyswietla zadnego komunikatu bledu...fakt faktem lubie sobie pocisnac i a i do pracy mam nie daleko okolo 2km ale mysle, ze te 15 to i tak za wiele.
Silnik d14a3 - chociaz ostatnio zmienialem filte powietrza i po otwarciu przepustnicy nie zauwazylem zadnej zwezki (srednica kanalu jest taka sama prezd jak i po otwatciu przepustnicy) Swiece tez rowniez zmienilem na NGK i zadnej poprawy...
Nie martw się tym. U mnie też się różnie zapala, raz nado czerwona kreska, a raz pod... :)
Co do spalania to jak śmigasz 4 km dziennie to jaknajbardziej normalne, bo przy rozruchu i przy małych odległościach silnik pali najwiecej :)
Peter ale to znaczy ze taka lampka rezerwy paliwa wystepuje na desce rozdzielczej w "naszych" cifach? :wink:
W 6gen jest kontrolka rezerwy :)
podłącze się do tematu: niepalenie sie kontrolki w EG to kwestia braku czujki czy braku odpowiedniego kabla w wiązce? lampka w desce jest.
Peter ale to znaczy ze taka lampka rezerwy paliwa wystepuje na desce rozdzielczej w "naszych" cifach?
Tak występuje ;)
mialem civica 97 6gen 1,4 3d rozbieralem liczniki jak montowalem zegary indiglo i zadnej lapki nie bylo raz nawet jezdzielm po miescie z karnistrem az mi paliwa zabrakło NIE KAZDY MODEL POSIADA KONTROLKE !!!!!
Moj 1.4 3D po liftingu posiada :)
moja coupe tez :) - mam takie liczniki z kontrolka na sprzedaz :D
podłącze się do tematu: niepalenie sie kontrolki w EG to kwestia braku czujki czy braku odpowiedniego kabla w wiązce? lampka w desce jest.
raczej czujki, jakby to tylko byl brak kabla to by juz nie zylowali i go dodali. Pomaranczowe szkielko w zegarach szlo w fabryce hurtem i tak juz masz, a czujnik to dodatkowy koszt i dlatego go nie masz.
u mnie w qpie jest kontrolka, żarówka sprawna a nie pokazuje
u mnie tak samo, tylko 3d :wink:
A umnie jest sprawda i wszystko pokazuje :P
u mnie tak samo, tylko 3d :wink:
u mnie w 4d-99r tez jest a nie pokazuje...to co zrobić aby pokazywało???
kupic taka *****ista fure jak ja mam i wtedy wszystko pokazuje :-)
kupic taka *****ista fure jak ja mam i wtedy wszystko pokazuje
kupię Twoją głowicę od z6 :D za 300zł :D :D
u mnie w 4d-99r tez jest a nie pokazuje...to co zrobić aby pokazywało???
Ja łudzilem sie ze to tylko zarowka, ale niestety.... a na czujnik szkoda czasu i roboty, nie zalezy mi tak na niej....
A co do glowicy z z6 to moge dac 350 8)
OT sprzedam caly silnik kompletny ze wszystkim, chyba ze bedzie spore zainteresowanie poszczególnymi czesciami to tak, ale glowice vtec'owska drozej cenie (kompletna z walkiem tj ok 1000zl)
lepiej zawsze lac do pelna, a duzo jezdzac kazdy wie ile mniej wiecej przejedzie, wiec wczesniej na stacje zajezdzac :-)
u mnie jest i sie swieci(prawie cały czas :D )a jak sie nie swieci to jezeli zarówka dobra to trza wymienic czujnik paliwa na taki który obsługuje kontrolke rezerwy(tzw.pływak)bo instalacja elektryczna to raczej powinna byc,bo przeciez w fabryce nie rozdrabniali by sie na instalacje elek.z obsługa kontrolki rezerwy i bez.
Mam pytanko a nie chciałem otwierać na to nowego tematu.
No więc u mnie(D16Z6 '92) "ŻYD" zapala się jak wskazówka jest mocno pod czerwonym polem.Chciałbym się dowiedzieć czy tak właśnie powinno być czy coś jest z*****e?
I druga sprawa-jeśli wszystko jest ok to powiedzcie mi ile litrów jet w baku jak zapala się rezerw.Ile zostaje.
powinno być jakieś 7l w baku jak zapala sie kontrolka.
u mnie zapala sie jak dochodzi do czerwonego(ale przed czerwonym)
a ile jest paliwa jeszcze nie sprawdzałem ale pewnie jest tak jak:
powinno być jakieś 7l w baku jak zapala sie kontrolka.