Zobacz pełną wersję : Żarówka jakie oznaczenie
Dominik_bb
12-03-05, 18:06
Witam mam pytanie jakiego typu żarówki sa zastosowane w lampach tylnych cifa 5g chodzi mi o zarówki od przeciwmgielnych po wstepnych ogledzinach oprawki pasuja cało-szklane takie jak od postojówek z przodu ale powinny tam byc duzo wieksze i mocniejsze (przypuszczam ze o mocy 21W) a zeby swieciły jasniej niz zwykła lampa bo to przeciwmgielna przeciez ?? :wink:
nie lepiej wyciagnac i sprawdzic i taka sama kupic ?
Dominik_bb
12-03-05, 18:09
nio własnie tak chciałem zrobic ale tam ich niebyło ktos je wyciagnol :D
trzeba by w manualu sprawdzic... albo w ASO dobrac.
Dominik_bb
12-03-05, 21:36
o manualu całkiem zapomniałem :D powinno przeciez byc musze przegladnoc te 1200 stronek napewno gdzies bedzie ale jak ktos wie to niech mi zaoszczedzi roboty
Tam siedzi najzwyklejsza żarówka o mocy 21w. takie same żarówki są np .w kierunkowskazach . I są one dostępne na każdej stacji cpn . ,a kosztuja nie więcej jak 2 zł za sztuke.
Dominik_bb
12-03-05, 23:35
nio własnie ze nie w oprawke moge włozyc tylko zarówki cało-szklane tylko ze tam są przypuszczam jakies wieksze poniewaz jak włoze zwyką od postojówek to ledwo je widac a to ma byc widoczne przeciez we mgle wiec musi raczej byc jakaś 21W przynajmniej jak pytałem o takie zarówki to podobno ciezko je dostac moze niech ktos sprawdzi w swoim jak macie 5g 3d jakie ma oznaczenie taka żarówka od przeciwmgielnych
zarówka philipsa ma oznaczenie 12498 i P21W.
a tak w ogóle to polecam tą stronkę - można znaleźć prawie wszystkie możliwe żarówki - do większości aut, fajnie zrobiona, podzielone na modele i wersje z jakimi silnikami były hanie i nie tylko hondy.
http://www.lighting.philips.com/in_en/consumer/carlighting/products/which_lamp_to_buy/which_lamp_to_buy.php?main=gb_en&parent=1_3&id=in_en_car_lighting&lang=en
EDIT: zapomniałem - mają inaczej podzielone generacje - V to na tej stronie jest IV - patrz na roczniki - ale myślę że dasz rade :P