Zobacz pełną wersję : drgania kierownicy
witam.ma problem mianowicie występują u mnie drgania kierownicy i drążka zmiany biegów na postoju.Podczas jazdy i na ssaniu problem znika.Drgania są silniejsze i obroty spadają gdy mam włączone światła radio nawiew opuszczam szyby jednocześnie.Mechanik nie potrafił zdiagnozować przyczyny tego.Co może być nie tak ?
ello najpierw niech twój mechanior zobaczy jakie auto ma obr biegu jałowego moze zbyt małe dlatego problem rozwiazuje się podczas jazdy czy zwiekszania predk.obrotowej.wyreguluj obroty (manual) i zobacz czy pomoglo.niech sprawdzi tez poduszki silnika i skrzyni czy sa całe jak cos to pisz postaram sie pomóc ;)
dzięki bardzo za odpowiedz :) co do obrotów to mechanik stwierdził że są idealne.poduchy też ponoć sprawdził i mówił że są ok
no dobra to moze nakreć jakiś filmik lub napisz ile auto ma obr na biegu jałowym i na ile opadają podczas poboru prądu przez jakies urządzenie.sprawdz też czy masz dobrze przykrecona kierałkę w sensie kierownica-przekładnia i przekładnia-buda auta (ściągając plastik od bezpieczników pod kierałką na klucz 12 w sumie 3xpo 2 nakrętki) co do drążka zmiany biegów to podnieś auto i zobacz w jakim stanie są gumy mocujące drązek z patykiem może tam znajdziesz rozwiązanie.Jak coś to daj znać ;)
Szczerze to i tak stwierdzam za sa małe obroty dlatego telepie lub ładowanie nie takie dlatego się trzęsie ;) np przy włączonych światłach itp
U mnie też tak jest, ale winię za to alternator który to ma "piszczące" łożysko.