PDA

Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja

tomek_nova
24-03-10, 11:01
witam skoro wiosny chcem sie wziasc za klime bo byla nie podlaczona jak kupilem auto. okazalo sie ze od pompki od klimy odstaje przewod z kostka nigdzie nie podlaczony na jednym przedwodzie , kolejna kostka od reszty klimatyzacji jest i widac ze jest robiona i do kostki na wentylatorze nie mozna jej podlaczyc poniewaz kostki sa innne:( . moze ktos wie jak to jest podlaczone i mi napisze , moze jakis schemacik albo rysunek???

pomozcie.

reaktor
24-03-10, 16:37
ściągnij manuala tam wszystko jest narysowane opisane itp i w razie problemów krok po kroku co robić

tomek_nova
06-04-10, 16:09
mam jeszcze takie pytania elektryczne dotyczace klimatyzacji w hondzie VI gen. chodzi mi zeby mi ktos napisal vco ma taka klime jak jest podlaczony osusacz , jakimi kablami tzn kolorami i gdzie te kable ida do tego wentylator i sprezarka i czy cos tam jeszczse jest jeszcze elektrycznie podlaczone. ja mam schemat ale chcialbym ze by ktos to powiedzial jak to na zywo wyglada.

tomek_nova
07-04-10, 17:37
chodzi mi o to jakie kabble i gdzie one ida od osusacza i od wentylatora i od sprezarki, niech ktos napisze mi plis

bracho1978
07-04-10, 19:08
Ja ci proponuje udać się do zakładu żeby ktoś to ogarną bo bez powodu nikt by jej nie odłączył , działanie klimy nie kończy się tylko na podłączeniu wtyczek i kostek .Jest jeszcze sporo spraw np nabicie , remont sprężarki itp których sam nie zrobisz nawet jak ci ktoś opisze krok po kroku co trzeba zrobić

tomek_nova
07-04-10, 19:30
Ja ci proponuje udać się do zakładu żeby ktoś to ogarną bo bez powodu nikt by jej nie odłączył , działanie klimy nie kończy się tylko na podłączeniu wtyczek i kostek .Jest jeszcze sporo spraw np nabicie , remont sprężarki itp których sam nie zrobisz nawet jak ci ktoś opisze krok po kroku co trzeba zrobić

rozumie Cie... niedlugo ja nabije, w sprezarce trzeba uzupelnic olej, ale chodzi mi glownie, do jakich kabli podlaczony jest osuszacz i gdzie te kalbe ida to mnie interesuje.

karpik85
09-04-10, 07:49
ściągnij manuala tam wszystko jest narysowane opisane itp i w razie problemów krok po kroku co robić
j.w.

tomek_nova
09-04-10, 18:04
oki, ale moze mi ktos napisac co to jest ten "manual" i skad go sciagnac???? bede wdzieczny za pomoc

reaktor
10-04-10, 03:09
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:mad:

bracho1978
10-04-10, 09:03
Szukaj czytaj ściągaj :confused: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=12626

spychu
10-04-10, 12:13
Na pasie przednim masz kostke w którą jest wpinana wiązka łącząca wentylator na chłodnicy klimy, osuszacz i kompresor.

Osuszacz podłączany jest okrągłą kostką 2 pinową.

To jest seryjna klima czy ktoś ją dokładał ? Sprawdż w puszcze bezpieczników przy aku czy masz przekaźnik sprzęgła sprężarki i sprzęgła wiatraka na chłodnicy, bez nich też nic nie zrobisz i będzie trzeba dokupić.

Nie ma sensu jechać na nabicie klimy w momencie jak nie jest ona sprawna, poprostu jej nie nabijesz.

tomek_nova
16-04-10, 12:57
tego akurat nie my moge znalesc w zadnej z instrukcji, chodzi zeby mi ktos poprostu napisal jakie kabelki wychodza od czujnika cisnienia , ktory jest w osuszaczu i gdzie one ida i tylko to, poniewaz podlaczalem sam bo mialem nie kompletna i tylko to mi zostalo. dzieki wielkie