Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanko o D16Z6???

Wojtek86
23-03-10, 21:17
Witam? Mam pytanko mam zamiar kupić honde civic V z silnikiem D16Z6??? i chciał bym się dowiedzieć coś o tym silniczku i jego osiągach.Np. sąsiad ma astre 2.016V i czy dużo musiał bym w niej pogrzebać żeby dać mu rade;)

Salony
23-03-10, 21:44
V-tec na jednym wałku, jak kupisz to autko to napewno nie pozalujesz ;) V-TEC = FUN :) Ogolnie 125KM a bedzie ci sie wydawalo ze jest wiecej... A sasiad jak rozumiem ma astre I gsi ? Bo jak tak to raczej kilka modow ci sie przyda zeby powalczyc ;) Jednak pamietaj ze Honda a Opel... spora roznica :) Kupuj i chwal sie autkiem :)

JulekCIVIC
23-03-10, 21:50
ta astre to przy kompletnej serii zrobisz jak chcesz... to jest Vtec, kreci się do 7600rpm a astra się kończy przy 5000rpm... no chyba ze ma turbo :D
jeśli jednak nie to sam się zdziwisz, jak jeździ honda bo widzę że nie miałeś raczej nigdy styczności
no i rada na przyszłość jak już będziesz szczęśliwym posiadaczem, Vtec'a trzeba kręcić do końca ;)

LukaszNSZ
23-03-10, 21:51
Popieram popieram mam minie me hybryda 140 mniami :)

radar333
23-03-10, 22:03
Bliźniaczy temat zamknięty już w dziale "Turbo, N/A, Swap" . Zaraz tu zamkną ten temat o dupie-marynie.

Salony
23-03-10, 22:21
ta astre to przy kompletnej serii zrobisz jak chcesz...

Widze ze kolega ma jakies niezwykle doswiadczenia :confused: Lapales sie z taka astra ? ja mialem okazje i musze powiedziec ze crx d16z5 ( dohc, non v-tec) szla na rowno z gsi wybebeszonym z kilkoma podstawowymi modami :rolleyes:

JulekCIVIC
23-03-10, 22:27
Widze ze kolega ma jakies niezwykle doswiadczenia :confused: Lapales sie z taka astra ? ja mialem okazje i musze powiedziec ze crx d16z5 ( dohc, non v-tec) szla na rowno z gsi wybebeszonym z kilkoma podstawowymi modami :rolleyes:

to CRX brał pewnie 100l oleju a astra ważyła 800kg i miała po modach 170km,
osobiście widziałem wyścig civic'a hb D16Z6 VS bmw 2,5 196km, no i powiem ze na koniec civic'a dochodziło już bmw ale nie doszło :D oczywiście obydwa auta modzone,

zresztą nie ma co sie jakoś tu przekrzykiwać co lepsze jesteśmy na forum Hondy jak ktoś ma inne zdanie że to nie są najlepsze auta to co tu robi :D :p

havok
23-03-10, 22:29
Zapraszam do tematu o silnikach oraz na podforum Turbo NA swap.