PDA

Zobacz pełną wersję : odgłosy z tylnego zawieszenia (EJ9)

jozek_marek
23-03-10, 19:30
Witam, z tylnego zawieszenia na większych dołkach wyraźnie słychać takie chrobotanie.cóż to może być? sprężyny? problem jest po obu stronach...
niedługo zbliża się przegląd więc auto będzie na szarpakach, ale chciałbym już teraz mniej więcej wiedzieć co to może być i znać ewentualne koszta...

ArasLBN
23-03-10, 19:33
Nie powiem nic nowego ale najlepszym rozwiązaniem jest przegląd zawieszenia bo tak gdybać to można. Ja ostatnio usłyszałem z tyłu charakterystyczny dźwięk i wyszło, że tulejki do wymiany. Wyjechałem z warsztatu i to samo usłyszałem z przodu - tutaj to poduszki stabilizatora i łożyska w kole.

Jedź i sprawdź.

jozek_marek
23-03-10, 19:37
10 kwietnia mam przegląd więc już niedługo się dowiem...

teg
24-03-10, 01:28
Ja dziś z tym byłem u znajomka... Skrzypi mi lewy tył na srogich dziurach. Wszystko sprawdzone i jest w stanie bdb. Podejrzewam odbojnik amortyzatora :) Nie wiem jeszcze co z tym zrobię i czy w ogóle, ale problem był na forum poruszany kilka razy.

jozek_marek
25-03-10, 00:10
u mnie też skrzypi ale nie wiem czy na ostrych. na nierównościach jeżdżę wolno (nie udało mi się jeszcze wpaść w pozimową dziurę i odpukać) ale mam ze 100 metrów żwirówki i sa ostre doły. na 1 z delikatnym gazem jak jadę to wyraźnie słychać takie chrobotanie z tylnego zawieszenia. po odgłosach obstawiałbym na sprężyny...

teg
25-03-10, 00:21
Wczoraj spsikałem wszyskit gumy z tyłu WD40... Na początku nie pomogoło, ale dzisiaj jest cicho :)