Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mniejszy bak

psemeq
23-03-10, 18:28
Ciekawi mnie to zagadnienie - można by zrobić bak, który nie miałby pojemności 45L tylko na przykład 10-15L w ten sposób można byłoby otrzymać miejsce na powiedzmy bak na gaz. Czy ktoś się z takim małym baczkiem spotkał??

pozdrawiam

yautja
24-03-10, 12:59
Można sobie pospawać mniejszy ;) Jak do dragu się da, to do LPG pewnie też? ;)

imm3
24-03-10, 14:37
Ko;edze chyba chodziło o zmniejszenie baku benzyny aby zrobic tam miejsce na bak od lpg ;]

yautja
24-03-10, 19:12
"Bak" od LPG może mieć tylko formę butli. Jedynym sensownym rozwiązaniem mogłoby być zlikwidowanie oryginalnego baku i wstawienie w jego miejsce mniejszej "samoróbki" (tak jak to się robi w samochodach sportowych w celu redukcji zbędnej masy). Wtedy sumaryczna masa tyłu się zmniejsza a butla LPG zostaje taka, jaka była (najlepiej toroidalna 40 l, bo większa chyba nie wejdzie we wnękę na koło zapasowe).

psemeq
26-03-10, 15:12
Bardzo Wam dziękuję, koledzy, za cenną podpowiedź. U siebie mam butle 35L i ona jest wypukła w bagażniku. Nie mówiąc o kole zapasowym, które dodatkowo zajmuje miejsce. więc może uda się pod spodem wygospodarować miejsce na tą zapasówkę...

demonobiker
14-04-10, 10:24
też cętnie bym gdzies pod spód wrzucił zaposowe ale nie mam pomysłu a miejsca tam tym bardziej nie ma chyba zostaje tylko koło dojazdowe?